Constantin Simirad, tradatorul din PSD care a declarat ca il va sustine pe Basescu la prezidentiale a fost dat afara din partid.
Biroul Permanent Judetean PSD Iasi a decis, vineri, in unanimitate, exluderea din partid a presedintelui CJ, Constantin Simirad, transmite corespondentul NewsIn. Potrivit vicepresedintelui CJ Iasi, Constantin Adascalitei, Simirad a fost exclus pentru atitudinea sa si pentru "indisciplina".

Propunerea de excludere a lui Simirad a venit dupa ce acesta, in ultima saptamana, a declarat ca-l va sustine in campanie pe presedintele Traian Basescu si s-a alaturat lui Gheorghe Flutur pentru a se ocupa de campania electorala din Moldova.

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat, vineri, ca social-democratii au ales sa-l excluda pe Constantin Simirad din partid din cauza ca acesta are doar "obiective personale" care nu au legatura cu proiectele PSD, transmite corespondentul NewsIn.

"Ne-m delimitat de Constantin Simirad pentru ca avem proiecte diferite. Am o veste proasta pentru PDL: Simirad poate conduce filiala (din Iasi, n.r.) cu acte in regula. Pe Constantin Simirad si Traian Basescu ii uneste o foaie goala, fara realizari. Ei sunt doi oameni care se regasesc unul in altul, doi oameni care au orgolii nemasurate", a declarat, in conferinta de presa, vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita.

In replica, Simirad a precizat ca PSD este un partid totalitar in care "dreptul la opinie se condamna".

"Un om poate trai si fara sa fie membru de partid. Sunt exclus pe sfanta dreptate, adica nu mi s-a facut o nedreptate. Intr-un partid totalitar, dreptul la opinie se condamna. Cei 13 consilieri PSD au devenit 13 manechine, din care unul singur vorbeste si ceilalti asculta si voteaza dupa cum spune el. Mircea Geoana putea sa rezolve situatia de la Iasi. Am trimis trei-patru scrisori la Senat prin care i-am explicat situatia, dar nu a facut nimic, nici la Iasi, nici la Botosani, nici la Buzau", a comentat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

Simirad a adaugat ca Mircea Geoana este un “lider slab care nu poate sa gestioneze problematica extrem de complicata si conflictuala existenta in Romania”.

Potrivit legii, Simirad si-ar fi pierdut functia doar in cazul unei demisii, iar excluderea din partid nu are drept consecinta incheierea mandatului acestuia la conducerea institutiei judetene.

"Am fost exlus pe sfanta dreptate. Adica nu mi s-a facut o nedretpate", a spus vineri Simirad, inainte de sedinta Biroul Permanent Judetean al PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.