Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, sustine ca partidul sau nu a inceput niciun fel de discutii cu UDMR despre o posibila guvernare comuna, dar nu exclude o colaborare cu Uniunea daca actuala Coalitie nu va rezista, transmite corespondentul NewsIn.
Prezent vineri la Sfantu-Gheorghe, Vasile Blaga a declarat ca vor vedea in ce masura Coalitia functioneaza, accentuand ca PDL este loial protocolului de colaborare cu PSD, dar el nu exclude o colaborare cu UDMR in eventualitatea in care Coalitia nu va rezista.

Noi, atunci cand am realizat aceasta Coalitie, am gandit-o, si am spus-o de multe ori, pe patru ani. Sunt unul dintre cei care nu si-au dorit-o, din conducerea PDL, dar, in momentul in care partidul meu a decis acest lucru, eu ma supun deciziei partidului si, sa spun asa, am facut toate eforturile ca aceasta Coalitie sa reziste (...) Vom vedea daca aceasta Coalitie functioneaza in continuare nu mai tarziu de miercuri, joi sau vineri pentru ca ne vom asuma raspunderea marti si constitutional, in trei zile, se poate depune o motiune de cenzura, despre asta este vorba”, a declarat Vasile Blaga.

Secretarul general al PDL spune astfel ca nu au inceput niciun fel de discutii cu UDMR, democrat-liberalii fiind loiali protocolului de coalitie, dar el nu exclude o colaborare cu UDMR la guvernare daca aceasta Coalitie nu va rezista.

Eu am lucrat cu UDMR in Guvern, parteneri loiali si extrem de corecti”, a mai subliniat acesta. Intrebat despre „broscoiul PSD”, care ii sta in gat vicepresedintelui PDL, Ioan Oltean, Vasile Blaga a spus ca el nu foloseste expresiile colegului sau, dar il intelege.

Ioan Oltean, vicepresedinte al PDL, a declarat sambata, 5 septembrie, ca PSD ar trebui sa-si asume reformele Guvernului sau sa plece in opozitie, democrat-liberalul apreciind ca PDL nu trebuie sa cedeze presiunilor "comunistilor" din celalalt partid de guvernamant."Spuneam intr-o conferinta de presa ca am incercat sa inghit broscoiul PSD. Uite, aici imi sta", a spus Oltean aratand spre propriul gat. "Urca si coboara, urca si coboara. Sper ca in zilele astea sa-l dau afara definitiv si irevocabil", a adaugat vicepresedintele PDL, in aplauzele salii, la lucrarile Scolii de vara a PDL desfasurate la Costinesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.