Romavia a cerut suplimentarea bugetului cu 4 milioane de lei din rezerva Guvernului, deoarece nu mai avea bani pentru efectuarea de zboruri speciale dupa luna septembrie si pentru plata reviziei anuale a aeronavei prezidentiale Boeing 707, a declarat, pentru NewsIn, directorul Adrian Goleanu.
Regia Autonoma Romavia a cerut suplimentarea bugetului intrucat diminuarea drastica (cu peste 57%) a sumei prevazuta initial in bugetul de venituri si cheltuieli al regiei pentru anul in curs, face imposibila continuarea activitatilor de zboruri speciale dupa luna septembrie 2009”, se arata intr-un raspuns al Romavia, la solicitarea NewsIn, semnat de directorul Regiei, Adrian Goleanu.

Potrivit lui Goleanu, suma primita din rezerva bugetara a Guvernului va fi folosita pentru plata asigurarilor aeronavelor, dar si pentru plata reviziei anuale a aeronavei speciale prezidentiale lung curier tip Boeing 707. „Revizia anuala a aeronavei Boeing 707 a fost executata in trimestrul II si a fost achitata partial”, a precizat Goleanu.

De asemenea, o parte din bani vor fi folositi si pentru cheltuielile cu pregatirea la sol sau in zbor si licentierea personalului navigant destinat executarii zborurilor speciale, a mentionat directorul Romavia.

Intrebat daca banii primiti din rezerva Guvernului vor fi suficienti pentru desfasurarea activitatilor Romavia pana la sfarsitul anului, Glodeanu a raspuns ca nu.

Reamintim ca bugetul Ministerului Apararii Nationale (MApN) va fi suplimentat cu patru milioane de lei din rezerva bugetara aflata la dispozitia Guvernului, banii urmand sa ajunga la Compania Nationala Romavia, conform unei hotarari a Guvernului, publicata, joi, in Monitorul Oficial.

Potrivit Hotararii de Guvern, cele 4 milioane de lei din fondurile de rezerva ale Guvernului vor fi directionate spre MApN la capitolul bugetar "Transporturi", paragraful "Zboruri speciale", la titlul "Subventii" si la articolul bugetar "Subventii pe activitati", pentru suplimentarea bugetului de venituri si cheltuieli al Companiei Romane de Aviatie Romavia, pe anul 2009.

"Ministerul Finantelor Publice este autorizat sa introduca, la propunerea ordonatorului de credite modificarile corespunzatoare in structura bugetului de stat si in volumul si structura bugetului MApN pe anul 2009", se arata in Hotararea de Guvern.

MApN nu va primi bani la rectificarea bugetara, conform proiectului de OG adoptat de Guvern, insa isi va reorganiza fondurile actuale, astfel capitolele cheltuieli de personal si asistenta sociala vor avea mai multi bani, insa se vor taia bani de la bunuri si servicii sau cheltuieli de capital. La prima rectificare, din luna aprilie, MApN a pierdut aproximativ 700 de milioane de lei.

La inceputul lunii august, in contextul discutiilor rpvind restructurarea guvernamentala, Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, a declarat ca Romavia are deja o structura numeric redusa, ce nu mai poate fi diminuata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.