Ultima informatie care ii da frisoane candidatului PSD la Cotroceni, Mircea Geoana, este ca, in perioada urmatoare, se pregateste lansarea pe piata a celebrei scrisori anti-Iliescu din 1996, prin care fostul ambasador saluta infringerea "cancerului democratiei", adica Ion Iliescu, de catre Emil Constantinescu.
Potrivit unor informatii care se vehiculeaza in mediul politic, in perioada de pana la congresul PSD, programat la sfirsitul acestei luni, ar putea fi "scursa" pe piata media celebra scrisoare pe care liderul PSD i-a trimis-o in 1996 lui Emil Constantinescu, proaspat ales presedinte al tarii. In ea, Geoana, pe atunci ambasador la Washington si dornic sa isi pastreze statutul si in noul regim, il felicita pe Constantinescu pentru infrangerea lui Iliescu, pe care il numea "cancerul democratiei romanesti" si se declara fericit ca "am scapat de stafiile trecutului comunist".

Constantinescu: "Si cei de la MAE au avut documentul"

Contactat de Inpolitics, Emil Constantinescu, fostul sef al statului, implicat puternic in campania lui Crin Antonescu, adversarul lui Geoana, ne-a declarat ca isi respecta cuvintul dat: "Scrisoarea se afla in posesia mea si de la mine nu o va vedea nimeni. Este foarte probabil, insa, ca textul ei integral sa se afle si in posesia altor persoane.”

Cititi mai multe in Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.