Fostul presedinte Ion Iliescu sustine, intr-un interviu pentru ImtactNews, ca inca 5 ani cu Traian Basescu in fruntea statului ar fi o catastrofa pentru Romania.
In interviul realizat de Corin Dragotescu, Ion Iliescu vorbeste, pe langa apropiatele alegeri prezidentiale si despre situatia in care se afla PSD-ul in acuala Coalitie de guvernare.
  • Reporter: Vi se pare ca PDL-ul impinge PSD-ul afara din guvernare?
Ion Iliescu: Poate, nu stiu ce e in capul lor. La ce le-ar folosi asa ceva? O rupere a Guvernului in ajunul alegerilor prezidentiale, cand situatia economica si sociala e atat de complicate, n-ar folosi nimanui.
  • Reporter: Pentru PSD participarea la guvernare este aducatoare de voturi, sau dimpotriva?
Ion Iliescu: Si, si. De regula, in momente grele cel ce-si asuma guvernarea, risca. Risca sa piarda. Din acest punct de vedere, opozitia noastra avea acest tip de ratiune: De ce sa-ti asumi raspunderea, intr-o perioada dificila? Dar, pentru tara, nu era alta solutie. Comportamentul incorrect si necolegial al partenerilor de coalitie ne provoaca o stare din care pierdem toti.
  • Reporter: Vedeti o ramanere la guvernare a PSD si dupa alegerile prezidentiale?
Ion Iliescu: Depinde. In conditiile unui presedinte normal, rational, factor de dialog si echilibru, ar fi posibil. Abia atunci ar deveni rationala o alianta, chiar a unor partide care au foarte multe lucruri divergente in pozitia lor. Daca nu, s-ar putea sa se produca o ruptura. Acum este motivata inghitirea unor lucruri inacceptabile, dar sa se perpetueze aceasta chestiune si dupa alegerile prezidentiale, va determina in partid o discutie
  • Reporter: Intre candidatul Sorin Oprescu si candidatul Mircea Geoana pe cine ati vota?
Ion Iliescu: Eu sunt membru al PSD-ului. PSD are desemnat un candidat propriu. Deci sunt alaturi de partid.
  • Reporter: Cum ar fi inca 5 ani cu Traian Basescu?
Ion Iliescu: O catastrofa. S-ar adanci toate astea.

Cititi restul interviului pe ImtactNews.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.