Prin mediile politice si presa se vehiculeaza, deja, primul scenariu amuzant legat de inlocuirea lui Geoana cu Sorin Oprescu, cu toate ca "bancul" seamana mai mult a "deja vu" 2004 - rocada Stolojan-Basescu.
Dupa succesul "Stolojan se retrage - Basescu salveaza situatia", din campania prezidentiala 2004, acum vine randul PSD-ului sa aplice "metoda succesului". Ramane insa de vazut cu ce scuza va veni Mircea Geoana, daca il va copia sau nu pe Theodor Stolojan.

Inpolitics a facut primul scenariu comic in privinta discursului de retragere a lui Geoana, care suna cam asa:

Mircea Geoana - Din pacate, drumul meu se incheie aici. Starea mea de sanatate ma opreste sa merg mai departe. Problemele de sanatate cu care ma confrunt pot fi remediate acum. Daca nu ma concentrez acum asupra lor, risca sa se agraveze iremediabil.

Moment in care inlocuitorul, adica Sorin Oprescu, intra in scena si spune raspicat spre camere, cu o lacrima in coltul ochilor:

Sorin Oprescu - Dragul meu Mircea sufera de hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, colita ulceroasa, insuficienta cardiaca, ateroscleroza, reumatism degenerativ, hernie de disc, inflamare a prostatei, Alzheimer, diabet zaharat si glaucom. Necesita regim alimentar, analize complete si repaos la pat, asa ca i-am prescris o reteta compensata, plus un bilet de internare la Elias. Pina se vindeca, ii tin eu locul..."

A mai functionat odata

Acest tip de rocada a mai functionat odata in 2004, cand situatia era exact aceeasi - candidatul unui partid puternic, care insa nu avea sanse reale sa castige alegerile prezidentiale, este inlocuit de mai tanarul Primar General al Bucurestiului.

Dar sa ne amintim ce s-a intamplat in 2 octombrie 2004 cand Theodor Stolojan a tinut discursul de retragere din campania prezidentiala si totodata din fruntea PNL, discurs marcat de lacrimile "induiosatoare" ale colegului de alianta, ale lui Traian Basescu.



Bancuri cu Geoana

Gestul colegilor de la Inpolitics nu este singular - bancurile cu liderul PSD nu sunt un element nou in "cultura populara" romaneasca - acestea venind, in marea lor majoritate, din mediul politic - de la colegii e alianta, nu tocmai binevoitori, ai lui Mircea Geoana.

Dintre acestea va amintim doua:
  • Fostul PDL-ist Catalin Avramescu in august 2008:
Iliescu si Geoana mergeau prin padure. La un moment dat, cand se departeaza ei mai mult de poteca, Iliescu pune mana pe un ciomag si ii trage una in cap. Asta se supara foarte tare, ii curgea sange, se uita la Iliescu si ii spune:
-Dom'le, ce-a fost asta? A fost o gluma proasta sau ai facut-o serios?
Si asta ii spune:
-Nu, am facut-o serios.
-Pai de ce?
-Pentru ca esti un prostanac, vorbesti tot felul de tampenii, pentru ca m-am saturat de tine...
Se gandeste Geoana putin si zice:
-Bun. Sa stii ca e bine asa. O gluma proasta nu as fi acceptat.”
  • Ioan Olteanu (Vicepresedinte PDL):
Stiti care e cel mai scurt si recent banc? "Geoana presedinte! "


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.