Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri la Antena 3 ca va anunta ce decizie va lua in privinta candidaturii la prezidentiale la sfarsitul lunii, atunci cand va avea toate datele necesare.
"Eu ma gandesc sa fac acest lucru cat de curand tocmai pentru a avea timpul necesar de a strange semnaturile necesare mie, deci de a urma procedura care se urmeaza in acest caz. Cred ca ar fi undeva spre sfarsitul lunii acesteia. Nici eu nu doresc sa trag foarte mult de aceasta hotarare. Cum va fi ea – negativa sau pozitiva pentru mine – o voi prezenta imediat, tocmai pentru a nu da nastere dupa aceea la discutii inutile, la speculatii si asa mai departe", a declarat Oprescu.

El a mai sustinut ca vrea sa ia aceasta decizie in cunostinta de cauza si ca au existat persoane care au incercat sa-l grabeasca sa se decida. "Vreau sa ma pronunt in cunostinta de cauza. Ma refer la gradul de acceptabilitate al oamenilor si la responsabilitatea pe care o incumba acest gest. Toata lumea a incercat intr-o forma sau alta sa grabeasca o hotarare... Nu, domnule. O fac exact in momentul cand am toate elementele pe care mi le-am propus, tocmai pentru ca este o chestiune de viata si nu este o chestiune de aventura, ca sa ne aflam in treaba", a mai spus el.

Sorin Oprescu a mai declarat ca dintre sustinatorii sai doua treimi sunt pesedisti, precizand ca se adreseaza si altor categorii. "Evaluarile le-am facut singur, dar ca sa dau un exemplu, sa fim pragmatici, din o mie de oameni care m-au sunat, care au vorbit cu mine, care au dorit sa vorbeasca cu mine, undeva la doua treimi erau cei de care vorbiti dumneavoastra", a raspuns el, comentand posibilitatea ca o parte din simpatizantii PSD sa nu voteze cu candidatul oficial din cauza intrarii sale in cursa. Mai mult, Sorin Oprescu a spus ca "intuieste" si sustinerea presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. "Este mai mult intuita (sustinerea, n.r.) de mine, dar fara niciun fel de certitudine legata de vreo discutie sau de vreo promisiune facuta. Asta este adevarul", a spus primarul Capitalei.

"Eu stiu ce cusca deschid acolo, cu lei politici, deci nu am problema asta. Ma bazez insa pe prietenii prietenilor mei, ma presez prietenii dresorilor, ca de multe ori am mai vazut eu lei din astia obositi, cu dintii mai fragili... Serios vorbind, ma bazez pe patratelul ala care apare in sondajele de opinie facute si desfacute si comentate de analisti, acolo unde prea putin impresioneaza pentru ca e patratelul foarte mic – al nehotaratilor, al oamenilor care sunt dezamagiti de ceea ce se intampla", a mai aratat Oprescu.

Oprescu a mai declarat ca este nemultumit de Traian Basescu si a comparat mandatul acestuia cu filoxera (o boala a vitei de vie, provocata de o insecta, n.r.). "Eu am explicat ca nu pot sa fiu multumit pentru ca as fi un om multumit artificial sau din cu totul alte cauze. Asta pentru simplul fapt ca aceasta filoxera – ca nu stiu cum sa-i spun – intrata acum cinci ani de zile in neamul asta, a escaladat si a ajuns unde a ajuns. De cand da drumul la televizor, cetateanul vede scandal si cearta", a spus primarul.

Sorin Oprescu a mai opinat ca OUG care permite candidatilor independenti la Presedintie sa fie sustinuti de partide a fost data pentru Traian Basescu. "Eu pot sa fac o serie intreaga de speculatii. Si eu am luat la cunostinta de ea in momentul cand ea a fost emanata de la Guvern. Probabil este o chestiune pregatitoare pentru ca si presedintele actual, in functie, sa poata sa mearga sub aceasta formula de independent", a mai aratat fostul senator PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.