Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a afirmat, vineri, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, ramane un candidat fara sanse la Presedintie, iar liderul PSD Mircea Geoana se afla intr-o pozitie incerta din punct de vedere al sustinerii partidului.
Flutur le-a cerut militantilor prezenti la Scoala de Vara a PDL de la Costinesti sa fie cat mai activi in campania pentru alegerile prezidentiale, "sa nu fie porti nebatute si uliti neumblate", si s-a declarat increzator in sansele partidului de a se impune in fata lui Mircea Geoana, sustinut de PSD. "Contracandidatul nostru este cel de la PSD. Se mai pune o intrebare pentru ca eu vin din Moldova, iar la Iasi Simirad anunta altceva in legatura cu PSD. PSD-ul il are pe domnul Geoana sau si domnul Cozmanca candideaza prin domnul Oprescu?", a spus Flutur, citat de NewsIn.

Cat despre Crin Antonescu, democrat-liberalul a apreciat ca este lipsit de sanse in cursa prezidentiala. "Candidatul PNL ramane fara sanse si nu poate fi Obama chiar daca ar sta la soare cateva saptamani", a spus Flutur.

Flutur a apreciat ca o coalitie cu o larga majoritate in Parlament se justifica doar atata vreme cat se angajeaza la un amplu proces de reforma, PSD fiind obligat astfel sa sustina acest demers. "O mare coalitie se justifica doar pentru mari reforme. Altfel ce spun electoratului meu, cum justific aceasta pirueta politica?", a spus demcorat-liberalul. El le-a cerut social-democratilor sa sustina reformele, in caz contrar riscand sa fie scosi de la guvernare. "Domnilor de la PSD, daca ati intrat in joc, trebuie sa jucati. Daca nu va tineti de cuvant, PDL spune stop joc. Vreti la guvernare, haideti sa munciti. Vreti in opozitie, mergeti si vorbiti", a adaugat Gheorghe Flutur.

El s-a declarat nemultumit de faptul ca PSD ar face opozitie din interiorul guvernarii. "Partenerii de la PSD au fost putin vizibili la guvernare, dar au fost vizibili in opozitia de la putere, pentru ca avem doua feluri de opozitie: opozitia din opozitie si opozitia de la putere. PDL are o obligatie la fermitate. Am intrat pe o strada cu sens unic, inapoi podul e rupt", a spus Flutur. "Strategia e sa-ti tii aproape prietenii, dar si mai aproape adversarii. Sigur, pana intr-o zi", a sustinut vicepresedintele PDL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.