Ioan Oltean, vicepresedinte al PDL, a declarat sambata ca PSD ar trebui sa-si asume reformele Guvernului sau sa plece in opozitie, democrat-liberalul apreciind ca PDL nu trebuie sa cedeze presiunilor "comunistilor" din celalalt partid de guvernamant.
Oltean a spus, in cadrul Scolii de vara a PDL desfasurate la Costinesti, ca democrat-liberalii au guvernat intotdeauna in circumstante nefavorabile, fiind silit acum sa guverneze cu PSD, arata NewsIn.

"(..)am ajuns la guvernare nu cum am vrut, ci intr-o perioada de criza, nu cu un partid politic compatibil, ci cu dusmanul de moarte al PDL. Cine crede ca e un partid de buna credinta, se insala amarnic. Credeti ca sunt altceva decat in 2003 cand Nastase a spus: "Distrugeti PD-ul" N-am ascuns ca m-am opus acestui parteneriat", a spus Oltean.

El si-a exprimat din nou ostilitatea fata de acest parteneriat. "Spuneam intr-o conferinta de presa ca am incercat sa inghit broscoiul PSD. Uite, aici imi sta", a spus Oltean aratand spre propriul gat. "Urca si coboara, urca si coboara. Sper ca in zilele astea sa-l dau afara definitiv si irevocabil", a adaugat vicepresedintele PDL in aplauzele salii.

Democrat-liberalul s-a pronuntat pentru o pozitie intransigenta a partidului in legatura cu procesul de reforme. "Trebuie sa luptam cu comunistii din PSD, cu smecherii si conservatorii din acest partid politic. PDL trebuie sa nu cedeze, premierul Boc trebuie sa se mentina ferm pe pozitia pe care s-a pozitionat (...) Daca se memtine pe pozitie, va fi un Stefan cel Mare al zilelor noastre prin tot ce va realiza", a sustinut liderul PDL.

Oltean i-a cerut lui Boc sa mearga pana la capat, chiar daca exista costuri ale reformelor. "Reforma este dureroasa ca nasterea. Dar rezultatul acestei reforme este ceva placut, este ca un copil. Va trebui ca moasa, stiti cine e moasa, sa vegheze la acest copil sa iasa si sa contribuie la prosperitatea acestui popor", a spus Oltean. De langa el, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a adaugat: "Buricul il taiem in cateva zile"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.