Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a spus tinerilor social-democrati la Scoala de Vara, ca Traian Basescu este "un om simpatic in particular, cu care poti sa bei un whiskey sau o bere cu mare placere", dar ca acesta nu va mai castiga un nou mandat.
Geoana a afirmat ca "mesajul anti-Basescu" nu trebuie sa fie principalul element de campanie al social-democratilor. "S-a discreditat singur si lumea nu-l mai doreste si obligatia nostra este sa dam un mesaj pozitiv, un mesaj de constructie", a spus liderul PSD.

"Multa lume si presa se asteapta sa raspundem cu aceeasi virulenta la atacurile care s-au dezlantuit impotriva noastra si vreau sa-i dezamagesc pe cei care cred ca vom intra intr-un astfel de scandal gratuit (...)Nu avem voie sa ne lasam tarati in acest suvoi de mizerie pe care-l pregatesc cei care sunt azi la putere in lupta politica impotriva noastra, trebuie sa ne ridicam deasupra acestei tentatii. Nu le raspundeti pentru ca nu merita", i-a mai indemnat Geoana pe tineri.

In discursul sustinut in fata tinerilor, Geoana s-a aratat convins ca anul viitor va fi invitat la scoala de vara in calitate de presedinte al Romaniei, iar Traian Basescu in calitate de fost sef al statului.

"La scoala de vara a noastra, acum doi ani de zile, actualul sef al statului a fost invitat si l-ati primit politicos si cu interes, pentru ca pana la urma indiferent de clivajul politic este interesant sa asculti pe cineva care este in acel moment sef al statului. Vestea buna este ca mai sunt decat doua luni si treaba asta se istoveste si puteti sa-l invitati la anul sa va spuna cum a fost sa fii presedinte. Traian Basescu este un om simpatic in particular, poti sa bei un whiskey sau o bere cu mare placere cu el, dar este clar ca mai mult decat asta si-a demonstrat limita proiectului sau politic. Si ca sa nu ne mai inregistreze la intrunirile de partid cum a fost cea de la Baia Mare, pot sa va spun si acum la Tineret: Da, asistam la cea mai dramatica prabusire in preferintele opiniei publice a unui lider politic in ultimii 20 de ani, cea a actualului presedinte al Romaniei", a mai sustinut Geoana.

Liderul social-democrat a comentat si noile anunturi de candidatura pentru alegerile prezidentiale. "Oricine intra in competitie este pentru noi un avantaj si nu un dezavantaj. In toate sondajele publicul care ar vota cu eventuali noi candidati in proportia cea mai mare voteaza cu Geoana in turul doi, deci din partea noastra cu atat mai mult cu atat mai vesel", a explicat Geoana.

De asemenea, el s-a aratat mandru de faptul ca a democratizat partidul de cand a ajuns in fruntea PSD. "Daca sunt mandru de ceva in acesti ani de cand conduc cel mai mare partid din Romania, dincolo de faptul ca l-am tinut unit, desi a fost greu, au fost provocari si a trebuit sa las de la mine si a trebuit sa inghit, dar am considerat ca este mai important sa fim impreuna si tineri si oameni cu experienta (...) Sunt mandru ca am democratizat partidul si putem sa spunem astazi ca PSD-ul este cel mai democratic partid din Romania fara nicio indoiala", a continuat presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.