Fostul director SIE, Ioan Talpes, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca va candida la alegerile prezidentiale din acest an, ca independent, si spera sa obtina semnaturile necesare pentru se putea inscrie in cursa electorala.
Talpes a mai declarat ca nu este membru in PDL si nu a fost niciodata pana acum membru in acest partid, ci doar a participat la alegerile parlamentare desemnat de democrat-liberali.

Fostul director SIE a candidat toamna trecuta pentru un loc in Senatul Romaniei pe listele PDL, dupa ce s-a vehiculat ca ar putea candida si din partea PSD. Desi a obtinut cel mai mare numar de voturi in colegiul respectiv din Bucuresti, 34,33%, candidatul PNL Cristian Topescu a castigat colegiul la redistribuire.

Presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu, a declarat pe 13 aprilie, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele partidului, Ioan Talpes, va candida pentru functia de presedinte al Romaniei. Potrivit acestuia, decizia a fost luata in cadrul Consiliului Organizatiei Nationale a UPSC.

Acesta mai sustinea ca presedintele UPSC, Ioan Talpes, nu se va baza numai pe structurile de partid. Intrebat de catre jurnalistii prezenti la conferinta de presa daca Ioan Talpes mai are vreo legatura cu PDL, fiind candidat anul trecut din partea PDL la alegerile parlamentare, presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu a declarat ca Ioan Talpes "a rupt legatura" cu PDL odata cu terminarea alegerilor parlamentare.

Acesta a mai spus ca Traian Basescu si Ioan Talpes "nu vor face un joc" la alegerile prezidentiale, explicand relatia dintre actualul sef de stat si presedintele UPSC. "Categoric, nu se vor pozitiona impreuna, nu vor face un joc. Ioan Talpes, intr-adevar, asa a lasat sa se inteleaga. Ioan Talpes a sustinut presedintele Romaniei, nu persoana Traian Basescu. In momentul in care domnul Traian Basescu se va hotara sa candideze nu mai discutam de presedintele Romaniei. Ioan Talpes are o imagine mai mult evaluata in afara granitelor. Romania are nevoie de un presedinte si acceptat in Uniunea Europeana, chiar si dincolo de ocean. E cel mai important lucru ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie acceptat de cancelariile europene", mai spunea Cucu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.