"Traim intr-o zona nebuna de propaganda, asa cum n-am vazut de pe vremea PCR, dupa cum oameni asemanatori in comportament cu aceasta generatie Boc din PD n-am vazut decat la PCR", s-a adresat Antonescu tinerilor liberali, dupa care s-a lansat intr-o caracterizare a scenei politice si a politicienilor.
"Dintr-o galceava la care numai la educatie nu se gandesc, am vazut pe holul Parlamentului pe Boc incadrat de Flutur, Stolojan, Blaga, ca la revolutie. Pentru ca se intampla ceva extraordinar - nici mai mult, nici mai putin, dupa 20 de ani, Boc s-a hotarat sa reformeze din temelii statul roman si gargara aferenta. Lucruri pe care nu le-am auzit de la Boc cand se afla la guvernare, 2005-2006. A doua zi, cum nu mai erau la guvernare, a inceput sa fie foarte rau in Romania. Acum e la putere de opt luni. Nu era normal in prima zi cand a devenit prim-ministru sa-si stranga toti haidamacii in spate si cucoanele si sa iasa la revolutie? Si sa spuna: am venit prim-ministru, ard de nerabdare de cand eram eu utecist si uasecist si clampaneam la PCR, ard de nerabdare sa reformez din temelii statul roman. De 20 ma perpelesc si nu mai pot! N-am putut din cauza comunistilor, pesedistilor, taricenilor. In tara mea si cu presedintele meu la putere eu, prim-ministru, fac reforma de rup! Nu, a zis ca e bine, ca s-au facut reforme si s-a asezat la masa cu Dragnea si Vanghelie, cu Oprisan. L-a apucat reforma acum. Cine poate sa-l creada?", l-a ironizat Antonescu pe Emil Boc, relateaza NewsIn.

Liderul PNL n-a avut cuvinte de lauda nici la adresa presedintelui PSD: "La PSD avem la fel, sunt oameni care, in frunte cu Mircea Geoana, dispun si ei de ratiune, de educatie, de experineta politica. Mircea Geoana, ca ministru de externe, n-o fi rupt gura targului, dar a fost un om normal, a fost un ministru acceptabil. Ca presedinte de partid astazi, pur si simplu a devenit un demagog la fel de caraghios la Emil Boc. De dimineata pana seara se lamenteaza prin curtile oamenilor, prin curtile televiziunilor, pe la hore, ca nu merge bine Romania si el guverneaza in timpul asta".

Presedintele - inconjurat de betivi

Antonescu conturat si portretul sefului statului, ca personalitate care ar trebui sa conjuge eforturile "mintilor luminate", ale "sufletelor mari", ale celor "care au cuvant greu", si nu sa se inconjoare "de toti betivii si toate derutatele". In acest context, Antonescu i-a sfatuit pe tinerii liberali sa-si gasesca modelele, nu prin preluarea celor vechi, chiar ale "batranilor liberali", ci prin aplicarea propriei "cenzuri critice" la care le da dreptul varsta si educatia.

Politicianul papagal

Antonescu a facut si un portret al modelului de politician "care se transforma din ce in ce mai mult intr-un papagal" sau intr-un "patefon", adica modelul omului "care vine si repeta aceeasi placa mediocra, aceasi formula pe care i-o dau sefii lui de partid sau oficiul de propaganda". Seful PNL s-a referit explicit la PDL, criticand instaurarea unui fenomen "de repetare papaligeasca a unor lucruri care nu mai lasa loc personalitatii omului" si a coexistentei mai multor opinii.

Pe de alta parte, presedintele PNL a declarat la deschiderea Scolii de vara I.C. Bratianu, ca sondajele de opinie arata faptul ca Traian Basescu scade "incet, dar sigur", pentru ca votantii nehotarati incep sa aiba o optiune. Potrivit lui Antonescu, sondajele de pana acum il dau in jur de 20% in cursa pentru presedintie, "in echilibru" cu Mircea Geoana, in timp ce in cazul unei eventuale intrari a lui Sorin Oprescu, "lucrurile se mentin tot in aceasta zona".

"Aceasta este marea noastra sansa", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.