PPCD va prezenta un raport de monitorizare Partidului Popular European (PPE) legat de actiunile PD si PC in plan national, inainte ca popularii europeni sa se pronunte in legatura cu primirea celor doua formatiuni, a declarat sambata, la Focsani, Gheorghe Ciuhandu, presedintele PPCD, potrivit Rompres. Potrivit lui Ciuhandu, pentru PPE sunt mai multe chestiuni care "ridica semne de intrebare legate de seriozitatea demersului PD si PC de a intra in PPE". "Faptul ca unii se trezesc liberali, la pranz isi fac siesta ca social democrati, iar seara se imbraca in pijamale populare nu este de natura sa linisteasca pe cineva.

Oameni care erau socialisti sau liber-schimbisti se inghesuie acum pe culoarul popular. Noi speram sa o faca din motive doctrinare, insa credem ca este vorba si de oportunism politic", a explicat Gheorghe Ciuhandu. El a precizat ca pe 11 iulie, la Timisoara, va avea o intrevedere cu democratul Sorin Frunzaverde pentru a discuta despre o eventuala colaborare in interiorul curentului european la care aspira PD.

"Noi vom monitoriza PD si PC atat din punct de vedere al demersurilor legislative, cat si din punct de vedere al demersurilor guvernamentale si vom prezenta un raport la PPE inainte de discutarea aderarii celor doua partide la acest organism", a mai spus Ciuhandu. Presedintele PPCD spune ca partidul sau nu va fuziona cu PD iar colaborarea cu PC nu intra, deocamdata, in discutie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.