Principele Radu Duda a anuntat ca se retrage din cursa prezidentiala si lasa loc "clanurilor politice" sa se bata pentru sefia statului.
Dupa un efort entuziast si neobosit, anunt retragerea mea din cursa pentru Presedintie, cu parere de rau, dar cu speranta pentru viitor”, a anuntat Principele prin intermediul blogului personal.

Anuntul a fost facut ieri de la Palatul Elisabeta, iar Radu Duda s-a declarat dezamagit de mascarada politica de la ora actuala din Romania.

"Odata cu iesirea mea din cursa, de aici incolo, campania prezidentiala nu va mai fi o lupta electorala, ci o lupta intre clanuri. Presedintele politician, oricare va fi el, va actiona in detrimentul institutiei Statului roman, in avantajul partidului sau si pe criteriul intereselor economice de grup. Majoritatea oamenilor puterii din Romania trateaza institutiile publice si Statul ca pe bunuri personale. Presedintele actual a inceput privatizarea Statului roman. Presedintele viitor va continua privatizarea”, a transmis Principele Radu.

Acesta s-a declarat dezgustat de faptul ca datorita jocurilor politice ale principalilor actori de pe scena guvernarii, intelectualii vor suferi o noua portie de umilinta.

Potrivit Principelui, Stanga politica este in buzunarul prezidential, iar Dreapta politica a ales sa ignore proiectul Casei Regale, crezand ca astfel va avea un castig politic pe termen scurt. „Va fi o repetare a greselii din 1997. In mod normal, demersul de insanatosire a institutiilor Statului ar fi trebuit sa faca mediul de afaceri, corifeii societatii civile si mass-media solidari cu proiectul meu. Nu s-a intamplat asa. 12% dintre romani cred, insa, astazi, altfel”, a declarat Radu Duda.

Acesta a multumit tuturor celor care l-au sustinut in cele 5 luni de cand si-a anuntat candidatura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.