Liberalii au decis sa propuna in cadrul comisiilor de Aparare din Parlament chemarea la audieri a mai multor demnitari, astfel incat ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, si ministrul Economiei, Adriean Videanu, ar urma sa fie invitati la Senat, iar sefii SPP si STS la Camera Deputatilor.
"Ii vom invita la audieri pe ministrul Apararii, Mihai Stanisoara si pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru a da lamuriri cu privire la informatiile aparute in ultima perioada in presa, dar si in legatura cu perspectivele si stadiul programelor de inzestrare, avand in vedere ultima rectificare bugetara", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu. Astfel, Videanu ar urma sa fie invitat la audieri pentru relatarile din presa despre cazul fostului director din Ministerul Economiei, Aurel Cazacu, implicat intr-o firma de armament cu fratele sefului statului.

De asemenea, liberalii au decis sa le propuna colegilor din comisiile de aparare si audierea sefilor Serviciului pentru Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale in cazul inregistrarilor din comisia Udrea. "La Camera Deputatilor ii vom invita pe cei din SPP si STS in cazul interceptarilor ilegale din comisia Udrea", a declarat, marti, pentru NewsIn, vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, George Scutaru.

Strategia liberalilor a fost stabilita in cadrul intalnirii comune a grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat. Potrivit lui Scutaru, liberalii vor mai avea o intalnire miercuri dimineata, la ora 9.00, dupa care vor avea consultari si cu ceilalti membri ai Comisiilor de Aparare din Parlament.

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca o serie de comisii parlamentare ar trebui sa-i audieze pe ministrii Apararii si Economiei, cat si pe sefii serviciilor de protectie si paza si transmisii speciale, pentru a lamuri "anumite afaceri" si a afla cine este in spatele inregistrarilor din Parlament. Crin Antonescu, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa la Sfantu-Gheorghe, ca mandatul cel mai urgent dat parlamentarilor liberali de la Senat si de la Camera Deputatilor la deschiderea sesiunii este pentru cei din comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala si comisia de supraveghere a Serviciului Roman de Informatii.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.