Componenta Biroului Permanent pentru noua sesiune ordinara a fost validata de catre plenul Camerei Deputatilor cu 285 de voturi si sase impotriva, singura modificare fiind inlocuirea lui Kelemen Hunor din functia de chestor cu Seres Denes.
Deputatii si-au votat noua conducere, componenta Biroului Permanent fiind aproape neschimbata, cu exceptia desemnarii din partea grupului UDMR a lui Seres Denes in functia de chestor care, pana acum, a fost ocupata de catre Kelemen Hunor. El a demisionat din functie pentru a se ocupa de campania electorala pentru alegerile prezidentiale, fiind candidatul Uniunii, transmite NewsIn.

Astfel, Roberta Anastase, presedintele Camerei, va fi asistata de catre vicepresedintii Adrian Nastase si Daniela Popa (PSD+PC), Ioan Oltean (PDL) si Bogdan Olteanu (PNL). Ca secretari au fost realesi Valeriu Zgonea (PSD), Dumitru Pardau si Sever Voinescu (PDL) si Mihai Voicu (PNL). Pozitiile de chestor ale Camerei Deputatilor vor fi ocupate de Nicolae Banicioiu (PSD), Gheorghe Albu (PDL), Dan Motreanu (PNL) si Seres Denes (UDMR).

Neschimbati raman si liderii de grup: Mircea Toader pentru PDL, Viorel Hrebenciuc la PSD, Calin Popescu-Tariceanu pentru PNL, Marton Arpad la UDMR si Varujan Pambuccian pentru grupul minoritatilor nationale. Deputatul Mugurel Surupaceanu a devenit vicelider de grup la PSD, alaturi de Aura Vasile, Emil Radu Moldovan, Bogdan Niculescu-Duvaz si Anghel Stanciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.