Politica2 Septembrie 200915:42

Lectura de 2 minute

Democrat liberalii infig un nou ghimpe in spatele aliatului Geoana si ii cer demisia de la sefia Senatului, daca acesta "insista" in continuare sa candideze la prezidentiale.
Potrivit pedelistilor, care dau dovada de un simt moral iesit din comun, presedintele PSD, Mircea Geoana, ar trebui sa dea dovada de responsabilitate si sa-si dea demisia din functia de presedinte al Senatului.

"Intelegem pozitia ingrata in care se afla Mircea Geoana, presedinte al Senatului dar si candidat al PSD la alegerile prezidentiale din acest an, care este suspectat de opinia publica de faptul ca foloseste facilitatile functiei sale publice in scop electoral", ii transmit democrat liberalii aliatului la Guvernare.

Potrivit acestora si IPP i-a transmis deja liserului social-democrat ca "ar fi mai bine sa isi dea demisia de la sefia Senatului daca vrea sa candideze pentru Cotroceni".

Moralistii PDL ii amintesc de asemenea lui Geoana ca atat Crin Antonescu (PNL) cat si Kelemen Hunor (UDMR) au renuntat deja la functiile detinute in ierarhia Parlamentului.

"Partidul Democrat Liberal asteapta de la candidatul PSD Mircea Geoana sa dea dovada de responsabilitate, respectiv sa nu foloseasca resursele publice care decurg din functia de presedinte al Senatului in campania electorala in care s-a angajat de luni de zile si sa-si dea demisia din functia publica pe care o detine", isi incheie PDL pledoaria.

Geoana: Eu nu demisionez!


Geoana a replicat solicitarii PDL precizand ca toate cerintele acestora sunt "politicianisme", fara sa aiba vreo alta remarca. Acesta a transmis IPP ca nu foloseste fonduri publice in campanie, deci nu are de ce demisiona de la conducerea Camerei superioare, precizand ca in nicio tara democratica un candidat nu este considerat incompatibil cu functia pe care o exercita deja.

"In legatura cu aprecierile cuprinse in comunicatul IPP, doresc sa fac urmatoarele precizari: Intrucat nu folosesc fonduri publice in actiunile de campanie si intrucat sunt prezent la lucrarile Senatului, nu exista nicio incompatibilitate intre functia pe care o detin si statutul de candidat PSD la alegerile prezidentiale", precizeaza presedintele Senatului, printr-un comunicat de presa remis NewsIn.

Liderul PSD mai precizeaza ca "in nicio tara democratica nu este considerata ca incompatibilitate aceasta dubla postura in care se afla orice om politic ales sau numit intr-o functie".

"Singura preocupare pe care o am in acest moment este ca Romania sa iasa din criza prin crearea de locuri de munca si prin repornirea economiei. Identificarea celor mai bune solutii in aceasta directie este numitorul comun al activitatii pe care o depun atat in functia de presedinte al Senatului cat si in rolul de candidat PSD in alegerile prezidentiale", mai transmite presedintele Senatului.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.