Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni, la reuniunea grupurilor parlamentare ale Aliantei PSD+PC, ca in opinia lui "cel mai sigur mod" de a iesi din criza si de a incepe un viitor pentru Romania este "ca la finalul anului 2009 regimul Basescu-Boc sa nu mai guverneze Romania"
"Avem doua luni si jumatate in care va trebui sa ne facem datoria cu stoicism in cadrul Guvernului si Parlamentului, dar miza adevarata este ca la final de 2009 regimul Basescu-Boc sa plece", a continuat Geoana.

Grupurile parlamentare ale Aliantei PSD+PC s-au reunit luni dupa-amiaza, cu o zi inaintea inceperii noii sesiuni a Parlamentului.

Referindu-se la problemele din sistemul educational, Geoana propune ca Andronescu sa consulte toate grupurile parlamentare pe legile educatiei, potrivit NewsIn.

Presedintele PSD a declarat, in deschiderea lucrarilor sedintei grupurilor parlamentare PSD+PC, ca legile educatiei trebuie sa ajunga in forma in care politicienii sa se jure "cu mana pe Biblie" ca nu le vor mai modifica o generatie.

Geoana le-a propus celor prezenti sa o mandateze pe Ecaterina Andronescu sa continue "in mod accelerat" consultarea cu toate grupurile parlamentare si Comisiile reunite de educatie din cele doua Camere, astfel incat sa putem politicienii sa fie "confortabili in principal cu continutul acestui cod".

"Se incearca hiperpolitizarea acestui subiect (...) Ma lasa rece aceasta dimensiune, ma intereseaza continutul acestor legi si ma intereseaza daca, dupa o perioada convenabila de dezbatere parlamentara, vom putea sa iesim cu o propunere pe care intr-adevar sa putem sa juram cu mana pe Biblie ca nu ne mai atingem de aceste Coduri timp de cel putin o generatie", a afirmat presedintele PSD.

De asemenea, Geoana a insistat asupra "predictibilitatii" cadrului educational. "In clipa in care vom fi confortabili ca am dat tarii un cadrul predictibil de modernizare a educatiei si ca dam copiilor nostri o sansa de reusita in viata, inclusiv celor care traiesc la tara si sunt mai necajiti, in clipa respectiva vom spune ca am facut un lucru bun, iar tot jocul acesta politicianist va fi un joc ridicol si un joc mic, atat de mic incat nu se va vedea la scara istoriei", a mai sustinut liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.