Zvonul care bintuie de ceva vreme prin politica, anume ca Patriciu ar putea fi viitorul premier al Romaniei in cazul victoriei lui Antonescu e confirmat, in buna masura, chiar de catre miliardar, intr-un interviu dat Corinei Dragotescu pentru Impactnews.
Astfel, noteaza Inpolitics.ro, Patriciu recunoaste, in premiera absoluta, ca ar fi tentat sa preia conducerea guvernului, in anumite conditii: "Asta ar depinde de structura Parlamentului. Cata vreme nu poti conta pe niste oameni care gandesc la fel si care pot conduce, evident ca n-as face-o. Nu as face-o decat daca ar exista aceste conditii preliminare, o majoritate parlamentara care sa gandeasca intr-un sens reformator, dincolo de etichete politice, dispusa sa-si asume responsabilitatea politica a modernizarii reale".

Referitor la o majoritate parlamentara, Patriciu ia in calcul atat o alianta PNL-PSD cat si una PNL-PDL, pentru ca "aici nu e vorba de etichete politice, partidele si-au pierdut demult identitatea ideologica. Toate".

Deschis catre postul de premier, miliardarul afirma, in schimb, categoric ca nu ar fi interest de o candidatura cotrocenista: "Nu ma intereseaza. Nu as fi in stare sa stau intr-o colivie. N-am calitati de reprezentare".

Chestionat despre posibila candidatura a lui Traian Basescu la alegerile din toamna, Patriciu este de parere "ca-si face un deserviciu candidand. Daca ar sta deoparte un mandat, probabil ca ar avea sansa de a ramane in politica. Altfel, va sfarsi rau. (…) O va sfarsi rau, fie acum, fie peste 5 ani. Oamenii s-au saturat de scandal, de mahalagisme, de toata atmosfera asta incarcata de false tensiuni".

Cititi interviul integral in ImpactNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.