Premierul Emil Boc a afirmat luni, inaintea sedintei coalitiei de guvernamant, ca este hotarat sa-si finalizeze intentia de a-si angaja raspunderea pe proiectele de legi anuntate, mentionand ca printre acestea vor fi legile educatiei.
"Practic este timpul deciziilor. Fiecare roman pierde pentru ca deciziile majore privind reforma statului nu au fost luate. Timpul nu mai are rabdare cu noi. De aceea, dupa mai bine de opt luni, este timpul deciziilor pe ce inseamna reforma statului si vom incepe cu cele trei legi majore pentru ca, repet, aceasta Coalitie a fost infiintata printre altele si pentru a realiza reforma", relateaza NewsIn.

'PDL sustine fara rezerve asumarea raspunderii Guvernului pe trei pachete de reforma'

La finalul sedintei conducerii PDL cu grupurile parlamentare, Boc a asigurat ca democrat-liberalii sustin fara rezerve asumarea raspunderii Guvernului pe cele trei pachete de legi care vizeaza reforma statului roman.

Premierul a spus ca este vorba de reforma agentiilor guvernamentale, de reforma educatiei si de reforma sistemului de salarizare prin sustinerea Legii de unitare.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a sustinut ca Executivul trebuie sa duca la bun sfarsit reformele incluse in programul de guvernare. "Acest Guvern are cateva realizari certe, in primul rand acordul de imprumut cu CE si FMI care au scapat Romania de o scadere a standardului de viata de cel putin 20%, 30% in aceasta perioada. Sunt si alte lucruri si exista o agenda pe care coalitia a fixat-o si care trebuie realizata indiferent ca avem sau nu alegeri. Aici intra justitia, educatia, descentralizarea, reducerea aparatului finantat din buget", a spus Stolojan, adaugand ca amanarea acestor reforme va face foarte dificila iesirea din criza a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.