In numarul nostru de sambata, am anuntat faptul ca presedintele Traian Basescu s-a abatut de la protocolul stabilit pentru vizita de la Constanta. Impreuna cu patru persoane, presedintele a intrat, pentru cateva minute, in Restaurantul "Zorile Marii". A fost o greseala pentru Protocolul Zero al Administratiei Prezidentiale pentru ca functionarii de acolo ar fi trebuit sa-l traga de maneca pe Traian Basescu si sa-i spuna ca se va expune barfelor, deoarece Restaurantul ii apartine controversatului om de afaceri Nicu Caracota, cercetat in mai multe dosare de contrabanda.

Ca sa refaci o parte din CV-ul patronului de la "Zorile Marii", este de-ajuns sa tastezi numele acestuia pe Internet, adica nu era nevoie de cine stie ce operatiune a serviciilor secrete. Astazi suntem in masura sa va dezvaluim ce anume l-a determinat pe presedintele Traian Basescu sa riste sa fie vazut in localul lui Nicu Caracota.

Firma de marinari

Din declaratia de interese a presedintelui Romaniei reiese ca el are actiuni la firma "Triton" SA. Unul dintre asociatii sai in aceasta firma este Paul Branza, director al Autoritatii Navale Romane. El a fost ofiter navigator de marina. Aceasta nu este singura legatura cu Traian Basescu, Paul Branza fiind si membru al Partidului Democrat. Un alt asociat este Dumitru Ionescu, fost sef mecanic pe nava "Biruinta", in perioada in care comandantul vaporului era Traian Basescu.

De la frate la frate

Rostul intalnirii de vineri de la Restaurantul "Zorile Marii" a fost dorinta lui Traian Basescu de a-l desemna pe fratele sau sa-l reprezinta in procesul de lichidare a firmei "Triton". Se pare ca motivul principal este scandalul iscat recent in jurul datoriilor unei societati comerciale detinute de sotia presedintelui si de Mircea Basescu, fratele sau.

Discutia ar fi trebuit sa aiba loc la sediul firmei "Triton", dar presedintele nu a vrut sa fie vazut acolo, asa ca au ales un restaurant la intamplare. La intalnire au participat Traian Basescu, Paul Branza, Dumitru Ionescu si Mircea Basescu. A fost chemata si o notarita, Diana. A fost prezenta si o a sasea persoana, Gruia Novac. Se pare ca presedintele a redactat o procura speciala de imputernicire a lui Mircea Basescu pentru a-l reprezenta in afacerea "Triton". Dupa ce firma va fi lichidata, presedintele va trebui sa-si modifice declaratia de interese.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.