Niciunul dintre angajatii Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile din Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea, iar Ministerul nu a trimis nici jumatate din documentele solicitate de parlamentari.
"Toti cei chemati miercuri la audieri sunt angajati ai Ministerului Turismului, sunt platiti din bani publici si, ca orice cetatean roman, au obligatia de a respecta legile in vigoare", a declarat deputatul PSD. Banicioiu a propus Comisiei reinnoirea invitatiilor pentru reprezentantii Ministerului.

"Deja au fost citati de trei ori, nu cred ca este cazul sa revenim. Vor raspunde cum este firesc pentru acest lucru in conformitate cu legile in vigoare", a replicat deputatul PNL Diana Tusa. Membrii Comisiei au decis sa nu-i mai invite la audieri pe reprezentantii MT, realateaza NewsIn.

Pe de alta parte, Nicoale Banicioiu a reinnoit apelul catre Ministerul Turismului sa prezinte documentele solicitate si sa respecte legislatia in vigoare, comentand ca din actele furnizate Comisiei lipsesc "mai mult de jumatate din documente". In privinta demersului ministrului Elena Udrea, de a prezenta o serie de documente la grupul parlamentar al PDL pentru a fi studiate de public, Banicioiu a sustinut ca orice document trebuie sa respecte corespondenta oficiala, iar, daca Ministerul doreste sa trimita documente Comisiei, trebuie s-o faca prin registratura Camerei. "Evident ca si Elena Udrea si juristii stiu ca orice alt document expus in orice alt spatiu public, piata Matache sau curtea PDL, nu poate fi luat in considerare, avand in vedere ca nu are carater oficial. Banuiesc ca cei de la minister vor dovedi buna credinta si vor trimite documentele cat mai curand", a sustinut deputatul PSD.

Deputatii din Comisia de ancheta au mai decis sa trimita joi o citatie catre Ministerul pentru IMM-uri, de care tinea fosta Autoritate pentru Turism, pentru a solicita executia bugetara pentru 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.