Planul presedintelui Traian Basescu si al PDL ar fi demiterea a unor ministrii PSD, ceea ce ar pune pe social-democrati intr-o situatie limita, foarte inconfortabila.
Dupa ce a relatat despre intalnirea sefului statului cu liderii PDL din Botosani, in care acesta a spus ca pe 2 septembrie, PSD va fi scos de la guvernare, Inpolitics vine cu alte informatii socante, care “se plimba” momentan intre politicieni. [Anunt soc facut de Basescu: Pe 2 septembrie, PSD va fi scos de la guvernare]

Planul presedintelui si al pedelistilor pune PSD intr-o situatie-limita, din care nu se stie exact cum va reusi sa iasa.

Astfel, pe 2 septembrie, seara, dupa asumarea raspunderii guvernului pentru legile educatiei, premierul Emil Boc ar urma sa anunte o remaniere guvernamentala, prin care va demite trei ministri pesedisti, mai precis pe Dan Nica, Nicolae Nemirschi si Ecaterina Andronescu, care vor fi inlocuiti fie cu membri ai PDL, fie cu personalitati independente.

Pe de alta parte, ministri precum Ion Bazac, Ilie Sirbu sau Victor Ponta nu vor intampina nicio problema. O astfel de alegere il va pune pe liderul PSD, Mircea Geoana intr-o pozitie extrem de delicata. Cu alte cuvinte, PSD va ramane pe jumatate la guvernare. In asemenea caz, PSD-ul ori va trebui sa vada cum sa-si apere ministrii demisi, in caz ca va accesta sa mai faca parte din coalitie, ori sa gaseasca o maniera in care sa se apere in caz ca “dezerteaza”.

Teoretic, in orice postura, PDL va avea de castigat si PSD de pierdut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.