Biserica Ortodoxa Romana este cel mai eficient mijloc de a sprijini comunitatile de romani din afara tarii, a declarat astazi, in statiunea Eforie Sud, presedintele Traian Basescu
"As vrea sa mai stiti ca tinem foarte mult ca Biserica Ortodoxa Romana sa fie implicata in comunitatile de romani. Este unul din elementele cele mai puternice de propagare a culturii si obiceiurilor romanilor. Biserica Ortodoxa Romana a fost intotdeauna parte din patriotismul nostru, parte din credinta noastra si acolo unde veti vedea biserici ortodoxe romanesti sa nu ezitati sa intrati pentru ca veti sprijini mult Biserica Ortodoxa pentru ca, la randu-i, ea este cel mai eficient mijloc, cel mai eficient sistem de a sprijini comunitatile de romani”, a precizat Traian Basescu, relateaza NewsIn.

Seful statului a adaugat ca a vazut acest lucru in Italia, Spania, Ucraina, dar si in alte tari ale lumii: ”Oriunde mergi in lumea asta, daca romanii sunt risipiti intr-o regiune, daca este ceva ce ii aduna este slujba de duminica de la biserica. De aceeea, as vrea sa intelegeti ca este politica noastra sa sprijinim Biserica Ortodoxa Romana sa fie tot mai activa in comunitatile de romani din afara frontierelor tarii”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.