Vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a anuntat depunerea unei propuneri legislative, in septembrie, prin care sa se restructureze aparatul guvernamental, prin reducerea numarului de ministere si agentii, optiunea fiind pentru desfiintarea ministerelor Turismului, Tineretului si Comunicatiilor.
Chitoiu a precizat ca, in prima saptamana parlamentara din septembrie, PNL va depune o propunere legislativa privind restructurarea aparatului guvernamental, cu scopul reducerii cheltuielilor guvernamentale. Vicepresedintele liberal a propus, astfel, reducerea numarului de ministere si de agentii guvernamentale, dand drept exemplu de ministere care trebuie desfiintate pe cel al Turismului, al Tineretului si Sportului, al Comunicatiilor si cel pentru relatia cu Parlamentul, care pot functiona ca simple agentii in subordinea Guvernului.

In plus, liberalii doresc ca toate ministerele economice sa fie integrate intr-un singur minister.

Executivul a anuntat ca, pe 2 septembrie, isi va angaja raspunderea pe mai multe proiecte, printre care si cel privind reducerea cheltuielilor bugetare.

O alta propunere a liberalilor se refera la vanzarea tuturor participatiilor minoritare ale statului. "Acum, statul, prin participatiile pe care le are, nu se bucura decat pentru satisfacerea clientelei politice, prin reprezenatii in adunarile generale sau in CA-uri. Dividende statul nu incaseaza de la niciunul dintre acesti operatori economici", a explicat liberalul.

Chitoiu a mai anuntat si depunerea unor propuneri legislative legate de imbunatirea capacitatii administrativ-fiscale, in conditiile actualelor probleme de colectare a taxelor si impozite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.