Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a anuntat ca, in urma anchetei, singurul lucru care s-a putut stabili a fost ca: nimeni nu e vinovat de inregistrarea discutie dintre membrii Comisiei Udrea.
Gheorghe Barbu (PDL) a declarat ca, in urma unei anchetei interne, a rezultat ca personalul Camerei Deputatilor nu a fost implicat in inregistrarea discutiilor de la Comisia de ancheta in cazul Udrea si nu a fost folosita nici aparatura institutiei.

Barbu a spus ca a primit doua rapoarte despre modul in care s-au desfasurat lucrarile la Comisia Udrea.

"Concluzia acestor rapoarte, bazate pe declaratiile celor care au participat si a sefilor lor ierarhici superiori, este ca personalul Camerei Deputatilor nu a fost implicat in aceste inregistrari. De asemenea, aparatura din dotarea Camerei Deputatilor nu a fost utilizata pentru efectutarea inregistrarilor si, de asemenea, retelele de transmisie audio pe intregul lant, tehnic, nu pot fi conectate la o alta aparatura care sa primeasca semnale audio, aceasta din motive tehnice si de soft", a spus Barbu.

Orban vrea o noua ancheta


Presedintele Comisiei de ancheta in cazul Ministerului Turismului, Ludovic Orban, a declarat ca va cere conducerii Camerei Deputatilor o “noua” ancheta in legatura cu inregistrarea discutiilor din Comisie, subliniind ca secretarul general al Camerei a efectuat doar niste "verificari".

"Nu s-a facut o ancheta, s-au facut verificari. Ceea ce am decis noi astazi este solicitarea oficiala catre Biroul Permanent al Camerei sa dispuna o ancheta care poate fi nu numai o ancheta interna. Daca Biroul Permanent considera necesar sa sesizeze alte organe ale statului pentru a-si oferi sprijinul in derularea acestei anchete ii solicitam sa faca acest lucru. Ca atare, verificarile facute de domnul secretar general sunt niste verificari, si nu o ancheta propriu-zisa", a declarat Orban, la finalul sedintei de marti a Comisiei.

Deputatul liberal a spus ca nu doreste sa se "antepronunte" pana la efectuarea unei anchete in legatura cu constatarile verificarilor efectuate de secretarul general, care a anuntat ca personalul Camerei nu a fost implicat in inregistrari si nici aparatura institutiei nu a fost folosita, dar a precizat ca are cateva semne de intrebare.

"De exemplu, astazi nu am fost deservit de acelasi expert, care am aflat cu stupoare, cand am vrut sa vorbesc cu domnia sa, ca este plecat in concediu. Tehnicianul care a deservit instalatia tehnica, audio, in reuniunea comisiei de joi. Pentru ca am vrut sa am o discutie, sa-mi explice daca in momentul in care telefoanele sunt oprite exista o alta posibilitate tehnica de a se putea face inregistrarea, pentru ca acolo exista un instrument de inregistrare si dorinta mea a fost de a verifica daca acel aparat de verificare poate sa efectueze inregistrarea si in momentul in care microfoanele nu sunt pornite", a detaliat Orban.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.