Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat luni seara ca ministrul Turismului, Elena Udrea, face un "abuz in serviciu, deci este o fapta de natura penala" in momentul in care "dezinformeaza Parlamentul sau nu se prezinta la cererea unei Comisii parlamentare".
"Doamna Udrea trebuie sa citeasca foarte bine Legea raspunderii ministeriale si sa vada ca in momentul in care dezimformeaza Parlamentul sau nu se prezinta la cererea unei Comisii parlamentare aceasta inseamna abuz in serviciu, deci este o fapta de natura penala. Ea este proaspata ministru, proaspata deputat, n-are cum sa stie aceste lucruri, o rog sa citeasca regulamentele si legile tarii ca sa inteleaga in ce situatie se pune", a comentat Hrebeciuc afirmatiile Elenei Udrea referitoare la refuzul de a se prezenta la Comisia de ancheta infiintata in cazul sau.

"Daca nu are nimic de ascuns, nu inteleg, inca o data de ce atata emotie(...) Eu ma mir ca domnul presedinte Basescu este atat de speriat de Comisia Udrea, sincer va spun nu inteleg de ce atata emotie si atata patima in toata aceasta chestiune", a mai declarat Hrebeciuc, transmite NewsIn.

De asemenea, liderul deputatilor PSD a precizat ca social-democratii au facut verificari la Camera Deputatilor in privinta inregistrarii din Comisia de acheta care a fost data publicitatii. "Inregistrarile nu au plecat de la serviciul nostru tehnic, deci este un alt organism care s-a ocupat de aceste inregistrari si avand in vedere ca doamna Udrea a afirmat ca se va ocupa informativ de toate aceste lucruri, cred ca pot sa si banuiesc care serviciu s-a ocupat de acest lucru, lucru pe care-l vom dovedi in perioada urmatoare", a mai spus Hrebenciuc.

Totodata, el a raspuns solicitarii presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase in privinta deputatului PSD, Aura Vasile, de a nu mai lua parte la sedintele Biroului Permanent. "Domna Aura Vasile este vice-lider al grupului parlamentar al PSD, liderii grupurilor parlamentare nu au drept de vot in Biroul Permanent asa ca doamna Roberta Anastase nu este ea indreptatita sa spuna cine vine din partea PSD-ului. Doamna Aura Vasile va fi prezenta la sedinta de Birou Permanent", a mai precizat Hrebenciuc. Mai mult, liderul deputatilor social-democrati a sustinut ca Anastase "trebuie sa inteleaga ca si ea este un simplu deputat si nu are dreptul la mai multe decat orice fel de deputat".

In ceea ce priveste solicitarea democrat-liberalei de desfiintare a comisiei de ancheta, Hrebenciuc a precizat ca aceasta a fost infiintata de plenul Camerei Deputatilor, singurul care poate decide desfiintarea. "Deci Comisia va fi infiintata sau desfiintata doar de plenul Camerei Deputatilor", a conchis Hrebenciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.