Reprezentantii CSM au insistat vineri, in cadrul sedintei de mediere de la Cotroceni, asupra necesitatii platii sporurilor magistratilor si introducerea lor in viitoarea grila de salarizare, iar Guvernul a subliniat ca, in acest moment, nu exista resurse financiare.
Discutiile mediate de presedintele Basescu intre CSM si ministerul Justitiei au privit atat problema sporurilor salariale restante acordate prin hotarari judecatoresti, cat si a celor prezente, iar Guvernul a informat reprezentantii CSM cu privire la situatia actuala a resurselor bugetului de stat.

Reprezentantii Justitiei din cadrul CSM au insistat asupra necesitatii platii acestor sporuri si includerea lor in viitoarea grila de salarizare unitara, insa Executivul i-a informat ca deocamdata nu exista resurse financiare necesare acestor solicitari.

Pentru ca problemele nu au fost rezolvate, participanii au stabilit ca discutiile vor continua in vederea pregatirii noii legi a salarizarii din sectorul bugetar.

In cadrul intalnirii, pe langa problematica sporurilor salariale, reprezentantii CSM au ridicat si alte probleme semnalate de catre adunarile generale ale magistratilor, insa acestea nu au fost dezbatute astazi, ele urmand sa fie discutate dupa adoptarea legii salarizarii.

La medirea oficiata de seful statului au fost prezenti: presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Licu, domnii Anton Pandrea, Dan Lupascu si Liviu Dascalescu, membrii CSM, precum si ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Marian Predoiu, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea si secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Valentin Mocanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.