Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a declarat vineri, pentru NewsIn, ca, in cursul saptamanii acesteia vor fi dezbatute public toate proiectele de lege din domeniul educatiei: ale fostului ministru Adomnitei, ale Comisiei Miclea si ale ministrului Andronescu.
"Vom dezbate toate proiectele de lege din domeniu: cele ale domnului Adomnitei, pachetul Comisiei prezidentiale si Codul Educatiei al doamnei Andronescu. Pornind de la diagnoza sistemului de educatie, a problemelor cu care se confrunta, speram sa avem o intalnire constructiva si sa faca din formula pe care domnul prim-ministru Boc isi va asuma raspunderea o formula agreata si dezbatuta cu toti cei interesati", a declarat presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase pentru NewsIn. Anastase a precizat ca a trimis invitatii presedintelui Romaniei, primului ministru, liderilor partidelor care au semnat Pactul National pentru Educatie precum si celor implicati in domeniu.

Anastase a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn, ca marti si miercuri, 18, respectiv 19 august 2009, incepand cu ora 11.00, va avea loc dezbaterea publica cu tema "Reforma structurala a societatii romanesti. Modernizarea Romaniei prin educatie", asupra "proiectelor care vizeaza legile educatiei".

Potrivit comunicatului de presa, dezbaterea are loc la initiativa presedintelui Camerei Deputatilor, invitati fiind reprezentanti ai autoritatilor publice, ai partidelor politice care au semnat Pactul pentru Educatie, precum si reprezentanti ai sindicatelor, reprezentanti ai parintilor, elevilor si ai societatii civile.

Comunicatul oficial aminteste ca, in data de 10 august, Guvernul a anuntat ca isi asuma raspunderea in fata Parlamentului pentru o serie de legi, printre care si cele ale educatiei. De asemenea, se mentioneaza ca Pactul National pentru Educatie a fost semnat anul trecut de toate partidele politice parlamentare si de 22 de organizatii ale societatii civile institutionalizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.