Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Cotroceni, le sugereaza guvernantilor sa intre si dansii in concediu fara plata macar 10 zile in speranta la in lipsa lor lucrurile vor merge mai bine, sau cel putin nu vor merge mai rau.
Potrivit maghiarului, in cele opt luni de conducere, “guvernul mamut” nu a dat aoprape nicio masura anti-criza si nu a avut nicio tema pe care cele doua partide sa nu se certe - Kelemen Hunor relateaza pe blogul personal si o mica povestioara care explica foarte bine modalitatea de lucru a coalitiei de Guvernare.

Dinamica relatiei dintre cei doi parteneri de coalitie arata in mare in felul urmator: luni inainte de masa, dupa certuri uriase, la finalul sedintei coalitiei afirma ca au pus capat certurilor. S-au impacat, de acum inainte doar binele public le anima activitatea. Dupa masa tarziu, partidele ii scot la inaintare pe luptatorii odihniti din liniile doi si trei care isi injura partenerii pana in ceas tarziu de noapte. Aceasta stare este intretinuta si alimentata pana joi, cand pare aproape sigur ca nu mai exista cale de intoarcere, totul pare a se destrama in marea confruntare. Vineri de regula domina linistea. In aceste momente suntem predispusi a crede ca si-au epuizat arsenalul si ca isi vor gasi timp si pentru problemele de interes general. La sfarsit de saptamana, sambata si duminica se imprastie prin toata tara si se mitraliaza reciproc din toate pozitiile. Daca au putin noroc, la toate acestea se raliaza si „nasul de botez” al coalitiei, presedintele republicii. Luni se reintilnesc obositi si suparati, cu scopul de a-si rearanja randurile. Promit din nou ca de maine va fi ordine, vor veni reformele, vor trata criza economica, vor taia din cheltuieli, vor descentraliza, se vor comporta responsabil si ca in deciziile lor vor fi manati de binele public”, povesteste Hunor.

Potrivit prezidentialului Kelemen Hunor, Caoalitiei nu i se poate incredinta nici macar un caine pentru a fi dus la plimbare, daramite o tara pentru a fi guvernata.

Tara s-a indatorat in asa masura cum nu s-a mai indatorat in ultimele doua decenii. Membrii aparatului guvernamental central imprastie in mod inconstient banii publici, isi infiinteaza reciproc diferite comisii de ancheta”, spune Hunor.

Maghiarul declara ca desi presedintele Basescu a spus ca aceasta Coalitie este visul sau, ea a ajuns sa fie cosmarul nostru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.