PNL Cluj va strange semnaturi pentru anularea impozitului forfetar inainte de 1 ianuarie 2010, deoarece datele statistice arata ca gradul de colectare a acestuia este de circa 30%.
"PNL Cluj va demara saptamana viitoare o actiune de strangere de semnaturi pentru demararea impozitului forfetar, impozitului minimal. Aceasta masura pe care am luat-o se datoreaza unor discutii pe care le-am avut cu reprezentantii mediului de afaceri, cu Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali si cu specialisti in domeniul fiscalitatii. Se pare ca actualul Guvern nu ia in considerare parerile specialistilor in fiscalitate si cu atat mai mult al oamenilor din mediul de afaceri, putem spune ca este inamicul numarul 1 al IMM-urilor in acest moment”, a afirmat, miercuri, in conferinta de presa, Adrian Oros, presedintele PNL Cluj-Napoca, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul liberalilor clujeni a mai declarat ca Guvernul Boc rescrie teorii economice marind fiscalitatea in perioada de criza economica. "Practic, acest Guvern rescrie istoria. Toata teoria economica ne spune ca in perioade de criza nu creste fiscalitatea. Actalul Guvern rescrie aceasta teorie economica”, a subliniat Adrian Oros.

Intrebat de ce nu asteapta retragerea masurii, incepand cu 1 ianuarie 2010, Oros a spus ca atunci va fi tardiv. "Scoaterea acestui impozit de la 1 ianuarie 2010, dupa cum a declarat si premierul, este echivalentul medical, daca vreti, al resuscitarii unui cadavru, pentru ca in acel moment toate firmele mici vor fi practic inchise, nu vor avea activitate si atunci nu stiu cui se va mai adresa aceasta masura”, a incheiat Oros, adaugand ca numai in judetul Cluj, de la inceputul anului, 6.500 de firme si-au incetat activitate, din care 1.300 sunt in diferite proceduri de insolventa.

PNL va derula la nivelul intregului judet Cluj campania de strangere de semnaturi, Adrian Oros afirmand ca se asteapta ca 10.000 de persoane, printre care multi antreprenori, sa semneze petitia. Menirea ei este sensibilizarea guvernantilor in vederea anularii impozitului forfetar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.