Taxa prezidentiala face deja "ravagii" in radul candidatilor mai "modesti". Astfel, dupa Vadim si Kelemen Hunor, a venit randul lui Miron Cozma sa se declare neultumit de taxa de 300.000 de euro.
Luceafarul huilei spune ca traieste dintr-o pensie de 2.500 de lei, iar singura sa speranta la candidatura ar fi ca 300.000 de romani sa ii dea, fiecare, cate un euro.

"Este o mizerie ce incearca ei sa faca"

"S-or gasi in tara asta 300.000 de oameni care sa imi dea cate un euro pentru a candida. De unde dracu' sa am eu banii astia? Eu traiesc dintr-o pensie de 2.500 de lei, nu pot plati 300.000 de euro din pensia mea", a declarat fostul lider al minerilor, Miron Cozma, in exclusivitate pentru Inpolitics.

El a marturisit ca este foc si para pe politicienii care inventeaza astfel de "giumbuslucuri ordinare" pentru a-i scoate din cursa pe candidatii "saraci si cinstiti". "Este o mizerie ce incearca ei sa faca. Vor sa ramana doar trei sau patru candidati. Eu voi face tot ce imi sta in puteri sa candidez. Nu vreau sa imi bat joc de cei 200.000 de romani care imi dau semnaturile", a explicat fostul ortac-sef din Valea Jiului.

Cozma si Curtea Constitutionala

Pe langa “taxa prezidentiala”, Miron Cozma mai are o problema: interzicerea dreptului civil de a vota, ceea ce ii interzice si candidatura, decizia fiind luata de justitie atunci cand a fost condamnat penal.

"O sa sesizez Curtea Constitutionala. Cei de acolo vor decide daca pot candida sau nu. Dar va anunt de acum, dreptatea e de partea mea. Oricum, ma mai astept sa faca figuri si cei de la viitorul Birou Electoral Central, care, din motive inventate, mi-ar putea interzice candidatura", a avertizat Miron Cozma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.