Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, s-a reunit astazi la Palatul Parlamentului pentru a verifica modul in care au fost cheltuiti banii pentru campania "Romania, Land of Choice". La audieri au fost chemati si jurnalistii Alecu Racoviceanu, director Gardianul, redactorii-sefi ai Jurnalului National, Victor Ciutacu si Dan Constantin si directorul si Lucian Gheorghiu de la Cotidianul.
Jurnalul National relateaza pozitia pe care a sustinut-o redactorul sef Victor Ciutacu. Acesta a explicat, potrivit cotidianului citat, ca ancheta jurnalistica desfasurata de aproximativ trei saptamani de Jurnalul National a pornit de la "tornada de aparitii la televizor" a ministrului turismului Elena Udrea si de la "cheltuieilile desfranate" facute de ministerul condus de ea.

"Nu avem documente ascunse, nu avem nimic de negociat nici cu Udrea, nici cu altcineva, nici cu comisia. Am semnalat lucruri strigatoare la cer din acest minister. Am remarcat, in paralel cu avalansa de imagini la televizor cu doamna Ridzi, o avalansa de imagini a doamnei Udrea. Stiu ca nimic nu e gratis si ne-am intrebat cine plateste factura pentru toate aceste cheltuieli desfranate intr-un an de criza"
, le-a spus Ciutacu parlamentarilor din comisie".




Ciutacu a mai aratat ca publicatia sa a cerut doamnei Elena Udrea, in repetate randuri solicitari cu privire la furnizarea unor informatii de interes public, care nu au fost onorate, ba mai mult, ziaristii de la Jurnalul National fiind acuzati ca fac “jocuri de interes politic

Ciutacu a mai spus ca Jurnalul a cerut Elenei Udrea lista cu jurnalistii care au primit diurna in deplasarile Ministerului Turismului cu scopul de a o publica in integralitate dar aceasta a refuzat.

In cadrul aceleiasi sedinte, deputatul PNL Adriana Saftoiu i-a luat apararea Elenei Udrea. Saftoiu sustine ca exista o hotarire de guvern care ar acoperi gestul Elenei Udrea de a-i plati pe jurnalisti, potrivit Antena 3.

"Simt nevoia sa ii iau apararea doamnei Udrea. Daca doamna Udrea s-a urcat pe cal, doar de presa a depins sa fie mediatizata sau nu” a afirmat Adriana Saftoiu, aratand astfel ca presa i-a facut imagine Elenei Udrea "si cu bani si fara bani", atunci cand a difuzat stiri cu ministrul turismului pe bicicleta sau pe cal, mai arata Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.