Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni seara ca, daca primul-ministru va insista pe varianta asumarii raspunderii Guvernului pe pachetul educatiei, atunci "guvernul pica".
"Eu sper sa nu pice Guvernul. Daca premierul continua sa-si doreasca sa-si asume raspunderea pe pachetul educatiei, Guvernul pica. Ce ne deranjeaza pe noi este ca, pe subiectul educatiei, colegii de la PDL vor sa ne dea un fel de test de fidelitate.Noi credem ca asta este o greseala, ca sa nu spunem infantilism politic. Eu in continuare cred ca putem sa avem intelepciune si sa abordam educatia cu mai multa grija. Nu cred ca este posibil ca la 15 septembrie sa intre in vigoare acest pachet de legi" a declarat Dragnea, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Social-democratul a precizat ca PSD si-a expus acest punct de vedere in sedinta coalitiei de luni. "Noi am achiesat la asumarea raspunderii pe pachetele de legi enuntate de premier, cu exceptia pachetului pe educatie. A fost o discutie destul de clara. Cred ca si PDL, in zilele urmatoare, se mai gandeste, iar la urmatoarea sedinta a coalitiei o sa reusim sa transam subiectul asta (...) Este un punct de vedere al nostru si tinem la el", a mai spus Dragnea.

La rindul lui, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, prezent in aceeasi emisiune, a admis ca social-democratii s-au aratat impotriva asumarii raspunderii pe educatie in sedinta coalitiei, insa a spus ca punctul de vedere al premierului in acest sens "este fara echivoc".
"Premierul a anuntat coalitia- dumnealui este cel care hotaraste- ca are de gand sa-si asume raspunderea pe cele patru pachete de legi. Este adevarat, colegii de la PSD au spus ca vor ca in saptamana viitoare sa mai discutam despre legile pe educatie. Dar este fara echivoc punctul de vedere al premierului" a spus ministrul PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.