Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a somat, astazi, Guvernul sa nu utilizeze resursele financiare puse la dispozitie de FMI decat pentru investitii.
Directionarea banilor pentru alte plati decat investitiile nu va face altceva decat sa creeze datorii suplimentare cu efecte negative, pe termen lung, asupra Romaniei. Doar investitiile reprezinta o miza pentru relansarea economiei romanesti.”, a declarat prim-vicepresedintele PNL.

Ludovic Orban a spus ca prabusirea economiei romanesti nu are drept cauza doar criza economica la nivel international. El a precizat ca politicile deficitare si lipsa solutiilor actualei majoritati de guvernamant au plasat Romania pe ultimele locuri in economia Europei, dupa ce pana in 2008 era tara cu cea mai mare crestere economica. Prim - vicepresedintele liberal a solicitat atat guvernantilor, cat si reprezentantilor FMI sa reevalueze cauzele reale ale prabusirii grave cu care se confrunta economia Romaniei.

Potrivit lui Orban, expertii FMI au confirmat ca, "dupa ce anul trecut Romania a avut cea mai mare crestere din UE, anul acesta, sub guvernarea Basescu-Geoana-Boc, Romania inregistreaza o prabusire economica, avand are cea mai mare recesiune dintre statele UE".

"Ce n-am inteles este de ce FMI si expertii FMI nu incearca sa gaseasca motivele reale ale acestei prabusiri economice. Doar apelul la conjunctura internationala defavorabila nu este suficient pentru a explica esecul lamentabil al politicilor economice ale Guvernului, facute sub tutela FMI", a comentat Orban.

Unde e prima transa?

"N-am inteles, din partea guvernantilor, unde s-au dus cele cinci miliarde de euro din prima transa a imprumutului, care au intrat in economia romaneasca, dar nu au avut niciun efect favorabil", a mai adaugat prim-vicepresedintele PNL, care a mentinat si ca nu a inteles din partea expertilor FMI care sunt masurile pe care ar trebui sa le ia Romania pentru ca economia "sa-si stopeze declinul si sa-si reia cursul ascendent".

Liderul PNL a criticat faptul ca nu a auzit "nicio singura masura menita sa duca la o revigorare economica" si ca actualele politici fiscale si monetare au dus la inchiderea a peste 110.000 de firme, transmite NewsIn.

Orban a atras atentia ca Romania s-a indatorat grav, iar banii luati de la FMI "nu au avut niciun efect favorabil in economie". "Credem ca mult mai importante decat retetele perimate ale FMI, care nu vizeaza decat masuri de contabilitate bugetara, avem nevoie de masuri de reforme serioase", a sustinut liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.