Va fi micuta Irina Antonescu cea care va lua locul, in decembrie, actualelor beizadele prezidentiale, ori vor fi copiii cuplului Geoana? Baiatul lui Sorin Oprescu sau cei cinci copii ai lui Nati Meir? Ori poate fiicele lui Vadim Tudor, care se viseaza jurnaliste, ceea ce ar putea aduce conflicte intre puterile statului in cadrul aceleiasi familii...Sau, cine stie, Ioana si Elena au noroc si mai prind un "mandat". Inpolitics.ro face o scurta trecere in revista a "aspirantilor" la statutul de Primi Copii ai tarii.
Copiii Geoana, actorii politici

Prezidentiabilul celor trei trandafiri, Mircea Geoana, are doi copii: Ana Maria si Alexandru. In varsta de 14, respectiv 17 ani, elevi silitori, copiii familiei Geoana si-au dorit de la varste fragede cariere in actorie si au reusit, intr-o oarecare masura, prinzand roluri secundare in filme americane realizate in coproductie cu studiouri romanesti, ocazie cu care au fost platiti, in euro. Astflel, am putea avea parte de acelasi tipar de copii prezidentiali, dupa fotomodelul Elena Basescu de ce nu ar urma actorii Alexandru si Ana Maria Geoana.

Eleva in clasa a VIII-a la Liceul Jean Monnet, Ana Maria (foto) a avut un rol scurt in filmul american "Adam Resurrected", fiind remunerata cu 600 de euro pentru trei zile de filmare. La randul sau, noteaza Inpolitics, Alexandru Geoana (foto), este pasionat de filmele horror, el avand chiar doua roluri in acest gen de pelicule.

Mircea Oprescu, pe urmele tatalui

Ceva mai activ s-ar putea dovedi, insa, fiul lui Sorin Oprescu, alt posibil candidat prezidential. Unicul copil al primarului general al Capitalei, Mircea Oprescu (foto) e tot medic, fost manager pe divizia de sanatate la firma de asigurari Interamerican, si-a pus umarul din plin la campania electorala a tatalui sau pentru castigarea functiei de edil al Bucurestilor, la fel ca si fetele Basescu. De altfel, Mircea Oprescu s-a implicat activ in toate bataliile politice purtate de tatal sau, iar o lupta pentru Cotroceni nu ar putea sa lipseasca din palmaresul sau.

Vadim - tatal sever a doua viitoare jurnaliste

Seful PRM Vadim Tudor este, asa cum singur sustine, "tatal sever, dar deloc absurd" a doua fetite: Lidia, in varsta de 19 ani, si Eugenia, care a implinit 14 ani. Asta, pentru ca "s-a demonstrat stiintific ca barbatii inteligenti fac fete", dupa cum sustinea, candva, liderul PRM, deloc elegant la adresa propriului parinte. Din precautie, fetitele familiei Vadim Tudor (foto) nu ies niciodata in oras singure, fiind insotite de bodyguarzi. Daca Lidia studiaza, din aceasta toamna, jurnalismul, mezina Eugenia, botezata dupa marele prozator Eugen Barbu, mentorul spiritual al lui Vadim, viseaza sa ajunga creatoare de moda sau tot ziarista. De regula, Tribunul le sarbatoreste fastuos zilele de nastere in casa pe care familia o are la munte, in zona Bran. Daca, in mandatul sau de presedinte, fiica cea mare ar ajunge ziarista, probabil ca tatal Vadim ar trebui sa isi revizuiasca etichetarile sale frecvente de tipul "presa ticalosita" etc, altfel risca o drama familiala.

Nati Meir - 5 copii cu doua sotii

Cel mai prolific candidat este fostul deputat PRM Nati Meir, care are nu mai putin de 5 copii: 4 din prima casatorie, plus un fiu din a doua, cu totii locuind in Israel. Este singurul amanunt care se cunoaste, in acest moment, despre viata de familie a candidatului independent la Cotroceni, dar e sigur ca, in cazul unei victorii in alegeri, Palatul Cotroceni s-ar putea dovedi neincapator pentru familia Meir reunita.

Principele Radu nu mai are sanse la copii


La polul opus se plaseaza principele Radu Duda, care nu are copii. Motivul e acela ca, la momentul casatoriei, principesa Margareta batea binisor pe la 50 de ani (60 in prezent), fiind mai mare cu 11 ani decat augustul sau sot.

Micuta Irina Antonescu, cel mai greu incercata odrasla

Fiica lui Crin Antonescu (foto), liderul PNL, are aproape 9 ani, dar a trecut, deja, prin incercari de care niciun copil nu ar trebui sa aiba parte. La nasterea sa, prin cezariana, organismul mamei a fost atat de afectat incat, la scurta vreme, s-a declansat un cancer ovarian, extins, in ciuda tratamentelor, in tot corpul si implicand suferinte de neinchipuit. Biruita sufleteste de boala, sotia liderului liberal, Aurelia, eminent medic psihiatru la spitalul "Gheorghe Bagdasar" din Bucuresti, s-a aruncat de la etaj, punandu-si capat vietii. Micuta Irina avea doar trei ani cand zambetul de mama, cel mai sfant lucru pentru un copil, a disparut din preajma ei. De atunci, Crin nu s-a mai recasatorit, incercand sa fie si tata si mama pentru fiica sa. Dar acum, micuta Irina ar putea avea in sfarsit parte de o familie normala, daca Antonescu se tine de promisiune si o ia de neveasta pe colega de partid, Adina Valean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.