Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, inaintea sedintei BPN al PSD, ca va prezenta "punctele tari" din proiectul Legilor educatiei, urmand ca acestea sa intre in dezbatere publica in urmatoarele zile.
"O sa prezint principalele lui puncte tari si va intra in dezbatere publica. Maine am o intalnire cu cei cu care am lucrat in elaborarea acestui document sa vedem inca o data forma finala si dupa aceea intra pe site si intra in dezbatere publica", a declarat ministrul Educatiei. Intrebata in cat timp estimeaza ca va fi adoptat proiectul de Lege, Andronescu a afirmat ca "e greu de spus pentru ca nu sunt eu decidentul".

De asemenea, in ceea ce priveste procedura de asumare a raspunderii Guvernului, ministrul a precizat ca nu crede ca este potrivita, "dar in orice conditii, in timpul care ramane eu vreau sa ma duc cu el in dezbatere publica cat mai mult". "Astazi (luni, n.r.) el deja va ajunge pe adresele de e-mail la toti rectorii, la inspectoratele scolare, la toti liderii de sindicat in asa fel incat sa beneficiem de punctele de vedere ale celor care sunt interesati de scoala", a mai spus Andronescu. Totodata, ea a completat ca va face acelasi demers si cu grupurile parlamentare. "O sa discut acest lucru cu principalii lideri ai grupurilor parlamentare si o sa incerc sa ma duc sa prezint si acolo, este normal sa starneasca o asemenea lege si interesul partidelor din opozitie", a mai declarat ministrul citata de NewsIn.

Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru Legea salarizarii unice, restructurarea agentiilor guvernamentale, interzicerea cumulului pensie-salariu si Legile educatiei, a anuntat premierul Emil Boc. Primul ministru a precizat, la finalul sedintei coalitiei PSD-PDL, ca Executivul isi va asuma raspunderea pe 2 septembrie.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.