Desi partidele din Coalitie au jurat ca nu se vorm mai araca, secretarul executiv al PDL Mircea Toader a apreciat ca de intarzierile in procesul descentralizarii se fac vinovate, in primul rand, ministerele cu atributii in acest domeniu conduse de PSD, dar a precizat ca ambele partide din coalitie au vointa politica necesara pentru finalizarea procesului.
Liderul de grup al deputatilor PDL, Mircea Toader, a admis ca exista intarzieri in procesul de descentralizare sustinand ca acestea se datoreaza mai putin Guvernului ca atare sau coalitiei de guvernamant, cat ministerelor cu cele mai importante atributii in acest domeniu.

"Blocajele au aparut la ministerele de linie, la Administratie si Interne, la Agricultura si la Educatie. De exemplu, la Interne nu s-au facut standardele de cost pentru personal. Dar urmeaza sa se faca", a spus Toader comentand criticile presedintelui Basescu fata de tergiversarea transferarii deciziilor de la nivel central la nivel local de catre Executiv. "Toate aceste ministere sunt la PSD", a adaugat democrat liberalul.

Pe de alta parte, Toader sustine ca atat PDL, cat si PSD isi doresc finalizarea descentralizarii. "Ambele partide au vointa politica necesara si, la nivelul coalitiei, nu s-a pus niciodata problema sa amanam descentralizarea. Din cate stiu eu, asa ceva nu s-a discutat", a spus secretarul executiv al PDL. El a gasit justificari si in cazul ministrilor din domeniile pe care le-a enumerat ca avand restante. "Te mai prind din urma problemele curente si cateodata mai amani alte chestiuni", a spus Toader.

Cat priveste rezervele presedintelui Basescu fata de reducerea numarului de agentii, Toader este ferm convins ca numarul acestora va fi limitat, iar Guvernul isi va respecta acest angajament. "Am vorbit si cu premierul Boc si stiu clar ca se vor reduce din ele", a conchis Mircea Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.