Democrat liberalii lui Basescu sunt pe cale sa incaseze o lovitura de mari proportii, care va da peste cap aranjamentele politice puse la punct din greu in ultimii ani, totul pentru ca PRM rupe protocolul de alianta in Consiliul General al Capitalei si preda majoritatea in mainile PSD si PNL.
Potrivit Inpolitics, PRM a decis sa rupa protocolul de alianta cu PDL si PNG la scurt timp dupa ce acesta a fost incheiat, in iunie, prin care partidul lui Basescu detine majoritatea in Consiliul General, presedintia acestuia si un post de viceprimar.

Acest "aranjament" intre cele trei partide ii pune pe democrat-liberali intr-o situatie delicata, deoarece o alinta intre "dusmanii PDL" ar putea scoate la iveala toate afacerile facute in mandatele de primar a lui Traian Basescu si Adrian Videanu.

Astfel, in doar cateva zile decizia va fi oficiala, iar partidul lui Vadim va crea o majoritate noua cu PSD si PNL, iar acestia vor avea 28 de consilieri din totalul de 55 - conform "planului" PRM isi pastreaza viceprimarul (Victor Iovici), viceprimarul PD-L Mircea Raicu va fi inlocuit cu un reprezentant PSD, iar presedintia CG va fi preluata de PNL.

Informatia a fost confirmata pentru Inpolitics de catre purtatorul de cuvant al PRM, Marius Marinescu, acesta precizand, totodata ca "lansarea noi aliante va pune capat hegemoniei PDL in Bucuresti si va da startul unei campanii de dezvaluiri explozive prin care bucurestenii vor afla ce aranjamente s-au facut incepand cu anul 2000, in mandatele primarilor Traian Basescu si Adriean Videanu, ce afaceri de sute de milioane de euro s-au realizat, ce retrocedari ilegale, importuri de borduri si distrugeri de spatii verzi au fost aprobate, pe banii contribuabililor. Pentru Basescu si partidul sau vin vremuri grele, pentru ca momentul adevarului se apropie. Este ultima reduta pe care o mai detineau, iar acum o vor pierde si pe asta si, se stie, cand pierzi Bucurestiul, pierzi si tara...".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.