Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu a fost singurul care l-a sustinut pe Vladimir Voronin, in 2005, ci a facut-o "toata Europa", care a fost pacalita de discursurile sale pro-europene, liderul de la Chisinau fiind perceput atunci ca o solutie care va duce R. Moldova spre UE.
Traian Basescu a explicat ca "mana de ajutor" pe care i-a dat-o lui Voronin dupa alegerile din 2005 a fost pentru a-si face majoritatea de care avea nevoie. "Nu am fost numai eu cel care l-a sustinut pe Voronin. In acel moment toata Europa, vedeam Voronin care avusese un intreg mandat legat de Uniunea Europeana, ca vrea ....Deci, aceasta era atmosfera, pacaleala pe care dl. Voronin a tras-o tuturor europenilor. Si el a fost vazut ca o solutie care va tracta Moldova spre Uniunea Europeana", a spus seful statului la postul public de televiziune.

Basescu a comentat ca al doilea mandat l-a aratat cu totul altfel pe Voronin, culminand cu evenimentele de dupa alegerile din aprilie 2009, care "i-au aratat fata adevarata". "Un bolsevic care a pus institutiile statului impotriva propriului popor", l-a descris Traian Basescu pe Vladimir Voronin, transmite NewsIn.

Sperante pentru Moldova

Seful statului crede ca in prezent lucrurile sunt bune in R.Moldova, ca exita o sansa ca fortele democratice sa detina puterea la Chisinau si are convingerea ca cei patru presedinti ai partidelor care formeaza coalitia democratica au "abilitatea" sa-si faca majoritatea. El a amintit ca, dupa alegerile din aprilie, niciunul din cele trei partide nu i-a cedat acel vot de care avea nevoie Vladimir Voronin ca sa fie presedinte. "Asta inseamna ca oamenii astia care au impins tara in alegeri anticipate, pentru ca n-au dat un vot, sunt extrem de determinati sa realizeze o coalitie democratica la Chisinau", a declarat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a spus, din nou, ca Romania este cel mai puternic sustinator al R. Moldova. "Nu exista sedinta a Consliului European in care noi sa nu reusim sa introducem macar o fraza despre R. Moldova. Este un element de politica externa solid, dar trebuie sa avem un partener la Chisinau pe care sa-l sprijinim", argumentat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.