Principele Radu sustie ca liderii partidelor politice lupta pentru ocuparea fotoliului de Presedinte tocmai cand Romania are nevoie nu de circ electoral ci de o guvernare stabila, predictibila si competenta, in urmatorii 4-8 ani.
Pricipele Radu constata ca Romania trece nu doar printr-o criza economica ci si printr-o criza politica si a institutiilor Statului, iar ambele “slabiciuni” au nevoie sa fie inlaturate, repede si bine, de catre societatea romaneasca.

Responsabilitatea fundamentala a partidelor politice este sa ofere romanilor o guvernare competenta, stabila si cu viziune, pentru urmatorii 4-8 ani. Conform regulilor democratiei si conform Constitutiei Romaniei, solutia nu poate veni decat de la Parlament si de la partide. Printr-o dinamica politica rationala si corecta, se poate obtine majoritatea parlamentara care sa genereze un guvern capabil sa faca fata vremurilor actuale, de criza”, transmite Principele prin intermediul blogului personal.

Principele este dezamagit de liderii partidelor politice care nu se gandesc decat la ocuparea fotoliului de Presedinte al Romaniei. “Cei mai puternici politicieni ai principalelor partide parlamentare, Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, sunt angajati cu toata forta in campania prezidentiala. Desi Constitutia nu da Presedintelui nici o putere de tip administrativ. Iar Romania are, acum, o mare nevoie de a fi guvernata bine”, transmite Radu al Romaniei.

Acesta sustine ca Romania nu are nevoie acum de “telenovele electorale” ci de stabilitate si le sugereaza capilor de partide ca aceasta este directia in care ei ar trebui sa-si foloseasca puterea si energia pentru a scoate Romania din criza economica si din ambiguitatea politica si institutitonala in care se gaseste astazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.