Democrat liberalii sunt pe punctual de a-si pierde un coleg din Parlament deoarece ANI a constata ca deputatul Sorin Pandele (PD-L) se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine si exercita concomitent atat functia de deputat in Parlamentul Romaniei, cat si functia de administrator la mai multe societati comerciale.
Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu in cazul deputatului democrat-liberal, in urma publicarii in data de 20 mai in presa a unui articol care il “denunta” pe aceasta ca aflandu-se in stare de incompatibilitate.

In temeiul Legii nr. 144/2007 cu modificarile si completarile ulterioare, s-a procedat la verificarea prealabila, rezultand indicii temeinice referitoare la faptul ca domnul Pandele Sorin Andi detine in prezent atat calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, cat si calitatea de administrator al unor societati comerciale”, transmite ANI.

Pandele a fost instiintat de ANI in 3 iunie despre declansarea procedurii de verificare, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma analizarii datelor si a informatiilor comunicate de catre Oficiul National al Registrului Comertului, au rezultat urmatoarele:

- Sorin Palade exercita in prezent mandatul de deputat pentru perioada 2008 - 2012;
- incepand cu data de 04.02.1994, Sorin Palade detine calitatea de administrator al S.C. RO INTERMEDIA SERV S.R.L.;
- incepand cu data de 10.11.2003, Palade detine calitatea de administrator al S.C. DALIEMA XXI S.R.L.

Astfel, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 144/2007 s-a constatat faptul ca Sorin Palade se afla in stare de incompatibilitate, intrucat calitatea de deputat este incompatibila cu cea de administrator la societati comerciale.

Potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, Palade ar fi putut pune capat starii de incompatibiliate prin renuntarea la una din functiile care genereaza aceasta situatie dar, pana in prezent, nu a facut demersuri in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.