PNL solicita presedintelui Traian Basescu sa clarifice afirmatiile sale in legatura cu sprijinul pe care l-ar fi acordat in 2005 formarii majoritatii necesare pentru alegerea presedintelui modovean Vladimir Voronin.
Liberalii considera ca aceasta afirmatie facuta cu „lejeritate” de presedintele Basescu in interviul acordat postului de radio national reprezinta o gafa majora de politica externa a sefului statului.

Daca este adevarat ca Traian Basescu a intervenit direct in alegerea lui Vladimir Voronin de catre Parlamentul moldovean, atunci el poate fi considerat responsabil, atat pentru degradarea inacceptabila a relatiilor dintre Romania si Republica Moldova, cat si pentru derapajul procesului democratic din tara vecina, derapaj ce a avut loc dupa instaurarea puterii comuniste in 2005”, transmit liderii opozitiei.

Acestia considera ca afirmatiile presedintelui sunt de natura sa puna Romania intr-o pozitie delicata in interiorul Uniunii Europene.

Prin afirmatiile sale, Traian Basescu nu face altceva decat sa confirme si sa legitimeze atacurile anti-romanesti ale puterii comuniste de la Chisinau”, mai transmit liberalii, care ii cer lui Basescu sa lamureasca „situatia”, explicand cum si in ce forma a influentat formarea unei majoritati pro Voronin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.