Presedintele PSD Bucuresti Marian Vanghelie, unul dintre politicienii implicati in formarea Comisiei de ancheta in cazul "Romania-Land of Choice", este de parere ca social-demcoratii ar trebui sa ramana la putere pana la alegerile prezidentiale, in caz contrar demersul de intrare in opozitie ar fi lipsit de credibilitate.
"Cred ca aceasta coalitie (n.r. alianta PSD - PDL) va rezista pana dupa alegerile prezidentiale (...) Nu cred ca este o solutie benefica sa punem la cale sa plecam. Trebuie sa fim corecti: nu poti sa pleci cu doua luni inainte, pentru ca nimeni nu ne mai crede ca este criza si ca nu ne-am inteles cu partenerii de guvernare", a declarat Marian Vanghelie, in cadrul unei emisiuni Realitatea tv.

In ceea ce priveste o eventuala remaniere guvernamentala, Vanghelie a explicat ca acest demers poate fi initiat de primul-ministru Boc, care are prerogativele constitutionale in acest sens, dar a atras atentia ca modificarea componentei Executivului are nevoie de acceptul PSD. "Este dreptul constitutional al lui Emil Boc, dar dupa o discutie in coalitie. Domnul Boc n-a ajuns prim-ministru pentru ca are o majoritate PDL", a spus Vanghelie, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, Vanghelie i-a acuzat pe democrat-liberali ca nu au fost corecti de la bun inceput fata de partenerii de guvernare, sustinand ca aproximativ 200 de numiri in functie a unor social-democrati nu au fost facute.

"Din punctul meu de vedere, as pleca de la guvernare doar ca sa vedem cum se cearta intre ei. Credeti ca Elena Udrea e suportata la ea in partid?", a spus Vanghelie. El a spus ca implicarea sa in formarea Comisiei de ancheta in cazul "Romania-Land of Choice" s-a marginit la o discutie cu parlamentarii PSD de Bucuresti carora le-a cerut sa semneze pentru constituirea Comisiei. "Elena Udrea credea ca, daca are niste cunostinte in PSD, isi poate rezolva niste probleme (...) Deciziile in PSD nu se pot lua pe bazele relatiilor pe care le are ea", a sustinut social-democratul.

Marian Vanghelie a spus ca liderului PSD Mircea Geoana se va intoarce din vacanta si va participa luni la sedinta partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.