Dovedind o lipsa crasa a cunostintelor despre institutiile UE, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD), si edilul municipiului cu acelasi nume, Radu Mazare (tot PSD), au anuntat ieri ca au de gand sa-l parasca pe Jonathan Scheele la o institutie europeana care nu exista decat in imaginatia lor - Delegatia Permanenta a UE. Cu exceptia acestui demers, cei doi lideri de Constanta ai PSD l-au acuzat din nou pe ambasadorul Uniunii la Bucuresti ca ar fi partizan si in relatii apropiate cu Stelian Dutu, fost sef al Consiliului Judetean, acum deputat PD.

Iritati de faptul ca oficialul european a dispus retragerea finantarii pentru constructia Pavilionul Expozitional Constanta, cei doi au anuntat ca vor acuza "atitudinea domnului Jonathan Scheele, partizana cu cea a fostului presedinte Stelian Dutu" la "Delegatia Permanenta a Uniunii Europene despre situatia creata" si vor solicita institutiilor europene cu drept de control verificarea legalitatii derularii contractului.

Intre timp, deputatul PD Stelian Dutu a apreciat ca autoritatile statului - Guvern, Parchet, Politie - ar trebui sa se sesizeze din oficiu in privinta modului in care a fost retrasa finantarea acordata de Comisia Europeana pentru Pavilionul Expozitional Constanta, aruncand insa responsabilitatea pe umerii acuzatorilor sai. "Nu aveam voie sa pierdem acesti bani, deoarece sunt fonduri nerambursabile de peste 4 milioane de euro. Cred ca este o actiune premeditata a actualului presedinte al CJ, a primarului municipiului Constanta de a anula o finantare nerambursabila din partea Comisiei Europene, pentru ca apoi sa aiba posibilitatea sa se asocieze cu o firma privata, poate din cercul lor de interese, astfel incat sa devina proprietarii acestui obiectiv", a afirmat Dutu. Deputatul PD a aratat ca in prezent constructorul obiectivului solicita penalitati de intarziere de aproape 4 milioane de euro.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.