Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Titus Corlatean, a declarat vineri ca, ajutandu-l pe Voronin sa devina presedinte, Traian Basescu e responsabil de drama din Republica Moldova din ultimii ani si chiar de actiunile de represiune din luna aprilie, instrumentate de comunisti.
"Am ascultat stupefiat declaratiile si marturisirea facute de presedintele Traian Basescu cu privire la ajutorul pe care l-a acordat, in 2005, tovarasului sau Vladimir Voronin pentru formarea unei coalitii si pentru a-si prelungi mandatul si puterea la Chisinau. Este o afirmatie de o extrema gravitate care il face pe presedintele Basescu partas si responsabil la toata drama societatii moldovenesti din ultimii patru ani, la toate consecintele produse de guvernarea comunista", a comentat senatorul PSD declaratiile presedintelui facute la postul public de radio, transmite NewsIn.

Traian Basescu a declarat joi: "de data aceasta presedintele Voronin nu mai poate spera la sprijinul sau pentru a face majoritatea de care are nevoie ca sa desemneze presedintele".

Corlatean a sustinut ca Basescu se face vinovat, indirect, si de actiunile de reprimare violenta din Republica Moldova, din luna aprilie. "Sa nu uitam ca actiunile de reprimare violenta din Republica Moldova au fost rezultatul si acestui sprijin pe care Traian Basescu l-a acordat calculand gresit, total neprofesionist, o carte jucata pe un spatiu ex-sovietic, unde nu ar fi trebuit sa faca acest lucru. Este foarte bine ca opinia publica romaneasca de o parte si de alta a Prutului afla acest fapt de o extrema gravitate", a conchis Corlatean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.