Democrat liberalii sar in apararea "taticului" Basescu, amintindu-le social-democratilor ca Programul de Guvernare presupune un program in care ambele partide trebuie sa se angajeaza pentru rezolvarea problemelor, insa numai unii (PDL) fac acest lucru.
PDL il desemneaza, urmand exemplul lui Basescu, ca singur vinovat pentru aceaste tensiuni din Coalitie pe liderul pesedist Marian Vanghelie.

Partidul Democrat Liberal ramane consecvent acestui program (de guvernare - n. red.), dar pare putin probabil ca anumiti lideri ai social-democratilor, cum ar fi domnul Vanghelie, sa fi avut chemarea de a lectura angajamentul scris al PSD fata de PD-L si fata de romani”, transmit democrat-liberalii.

PDL isi ataca dur partenerii de guvernare si le aminteste acestora, in special celor care “s-au trezit ministri sau directori la deconcentrate fara a citi acest document de referinta (programul de guvernare - n. red.)” ca Guvernul PD-L - PSD s-a angajat sa reformeze si sa restructureze sistemul administratiei de stat, inclusiv in domenii precum educatia si sanatatea, dar si sa sustina acele sectoare ale economiei care au potential sa aduca mai multi bani bugetului de stat, cum ar fi agricultura si turismul.

Democrat-liberalii constata ca desi PSD este constient de suprapopularea si lipsa de eficienta a aparatului birocratic de stat, se arata, cu toate astea, cei mai mari opozanti ai masurilor de reforma pe care Romania trebuie sa le intreprinda in acest palier. Din acest motiv PDL nu se abtine din a recurge la caracterizarea partenerilor de Coalitie ca fiind: “inconsecventi si iresponsabili, populisti si demagogi”.

Acestia mai arata ca desi liderul pesedist Mircea Geoana, si-a asumat Pactul pentru educatie, voci din acelasi partid declara ca refuza asumarea raspunderii Guvernului pe pachetul de legi ale educatiei.

PD-L le mai face o “aducere aminte” social democratilor in ceea ce priveste infiintarea Ministerului Turismului despre care pedelistii spun ca au fost in acord cu PSD pentru infiintarea lui, desi social-democratii se sustrag acum de la aceasta “responsabilitate”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.