Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a criticat oportunitatea reducerii personalului din sectorul bugetar cu 20%, idee avansata de seful statului, recomandandu-i lui Basescu sa inceapa concedierile cu ministrii si cu personalul Administratiei Prezidentiale.
Orban a apreciat ca declaratiile de joi ale presedintelui Basescu au un caracter electoral si arata esecul politicilor economice implementate de guvernul Boc. "In loc sa spuna aceste lucruri intr-o sedinta de Guvern sau sa-l cheme pe premier la Cotroceni, a preferat sa se duca la radio si sa fixeze un obiectiv absolut prostesc Guvernului. Basescu recunoaste esecul Guvernului in indeplinirea obiectivului anuntat in ianuarie, anume reducerea cu 20% a costurilor din admnistratia centrala", a declarat, vineri, Ludovic Orban, in cadrul unei conferinte de presa, transmite NewsIn.

Basescu ar trebui sa concedieze clientela politica!

In ceea ce priveste reducerea personalului din sectorul bugetar, Orban a cerut concedierea clientelei politice a actualei guvernari care s-ar fi instalat in ministere si in institutiile guvernamentale. "Daca tot vor sa faca reduceri de cheltuieli, Geoana si Boc sa inceapa cu concedierea clientelei politice, extrem de numeroasa si bugetofaga. Ii solicit lui Basescu sa concedieze ministri. Avem ministere ce nu au nici o logica de a exista: Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul IMM-urilor, Ministerul Turismului si Ministerul Comunicatiilor", a spus Orban. El a adaugat ca, in cadrul unor ministere, cum ar fi cel al Turismului si Transporturilor, secretarii si subsecretarii de stat nu au in subordine decat propriile cabinete, fapt ce face inutile functiile lor. De asemenea, Orban este nemultumit de amplificarea organigramei Adminstratiei Prezidentiale: de la doi la noua consilieri prezidentiali si de la 8 la 14 consilieri de stat.

In aceste circumstante, se impune, sustine Orban, o analiza pentru fiecare institutie in legatura cu reducerea personalului, nu o scadere globala cu 20%. Liberalul a amintit ca, in comparatie cu celelalte tari UE, Romania se afla sub media europeana in ceea ce priveste numarul de profesori, medici sau politisti la mia de locuitori.

"Daca vrea sa faca un adevarat serviciu romanilor, Traian Basescu ar trebui sa-l concedieze pe primul client politic al Domniei-Sale, cel care se face ca joaca rolul de premier al Romaniei", a conchis Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.