Presedintele Basescu a atacat frontal ieri in cadrul Conferintei "Democratia si statul de drept in Romania si in Sud-Estul Europei" problema minoritatii rrome. "Minoritatile sunt ca niste perle la gatul unei femei frumoase. Daca Romania va sti sa-si valorifice minoritatile, va sti sa fie mai frumoasa si mai puternica", a spus Basescu, aratand ca inca din 1996 tara noastra a fost considerata un model in privinta modului in care politicienii au rezolvat problema convietuirii cu minoritarii maghiari.

Seful statului a aratat ca prin noua legislatie, care va fi promovata in acest domeniu, orice minoritate va putea sa-si valorifice drepturile cerute de Uniunea Europeana, subliniind ca in cazul minoritatii rrome trebuie dublata resursa de stimulare a vointei, pentru a se ridica ea insasi. Traian Basescu considera ca in cazul minoritatii rrome "avem o problema de educatie, de trezire a constiintei", ca acestia au drepturi pe care le pot valorifica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.