Presedintele Traian Basescu, un adevarat "martir" al crizei economice, a declarat joi ca analizeaza "in mod deosebit" posibilitatea de a nu mai candida pentru un nou mandat de sef al statului.
In timp ce contracandidatii sai se zbat pentru a-si face propaganda electorala si a "iesi" la suprafata in sondajele de opinie, Traian Basescu sta in continuare pe "sezlongul conducerii", punanadu-si bine la punct strategia electorala.

Desi presa face presiuni asupra sa de cateva luni de zile, acesta nu cedeaza si sustine in continuare ca nu stie daca va candida sau nu pentru un nou mandat.

"Da, am in analiza si aceasta posibilitate, sau in mod deosebit aceasta posibilitate", a declarat Basescu, joi, la postul public de radio, intrebat daca ia in calcul sa nu mai candideze la functia suprema in stat.

Seful statului a sublinat, din nou, ca inca nu s-a hotarat si ca importanta este, in acest moment, situatia economica, si nu tema candidaturii sale.

Basescu mizeaza in continuare pe "asul martiriului politic" cu ajutorul caruia, in cazul unei viitoare candidaturi la prezidentiale, reusita ar fi garantata.

Presedintele a afirmat in repetate randuri ca va lua o decizie privind o noua candidatura la prezidentiale in functie de evolutia economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.